Barn i utlandet

«Heksejakt» på Bashe Musse

NRK konfronterte Bashe Musse med å si forskjellige ting til norske og somaliske medier om koranskoler. Nå benyttes de vanlige metodene for å beskytte og fremheve seg selv. Når skal vi lære?

Smått om senn vil en rekke aktører og grupper avsløre seg selv. For har de vært «fredet» til nå, ikke minst grunnet rasismespøkelset, så kan NRK ha brutt en barriere.

Det begynte med at NRK avslørte torturlignende, om ikke tortur, på koranskoler i Somalia – som har en rekke norsksomaliske elever. Og da gjorde NRK, som de etablerte mediene pleier å gjøre, de gikk til selverklærte talspersoner, du vet disse ekspertene som ikke er eksperter på annet enn å fremheve seg selv og som aldri griper fatt i noen problemer internt i eget miljø, og ville ha Musses meninger.

Musse var rystet. Selvsagt. Å være rystet og sjokkert fungerer all deles utmerket i mediene. Det har de nok lært av våre politikere.

Men Mushe var ikke mer rystet enn at han overfor somalisk TV erklærte at han ikke trodde på NRKs avsløringer. Når han så blir konfrontert av NRK om disse doble standardene, hvilket nok sjokkerte han mest da det må ha gått opp for han at fredningstiden kanskje er over, kommer det sedvanlige:

Han er misforstått.

Å ljuge i beste sendetid var nok ikke det smarteste Musse har gjort. Så trodde kanskje Musse at dumme nordmenn skulle legge seg flat igjen, men slik ble det ikke. Så da tok man i bruk neste trinn i metodestigen:

Beskylde NRK for en demoniseringskampanje av Musse.

Så ville nok NRK tie, ja kanskje endog unnskylde seg. Men nei. NRK publiserte heller støttegruppen for Musse.

På en Facebook-gruppe som ble opprettet før helga, framsettes det påstander om en demoniseringskampanje mot Bashe Musse:

«Vi har starta denne gruppen fordi vi ønsker å rette et sterkt lys mot medias enorme makt. særlig NRK som er blitt misbrukt på det groveste. Bashe har forsvart Norsk-Somalier over en stund nå. Når det ikke fantes noe som kunne forsvare somaliere var Bashe der for å forsvare somaliere. Men nå har NRK bestemt seg for å demonisere denne fantastiske mann.VI NORSKE SOMALIERE ER IMOT HEKSEJAKTEN MOT DENNE FANTASTISKE MANNEN!!!!!»

Men siden Musse antakelig har sagt takk for seg som en troverdig kilde i offentligheten, så trer det raskt en ny «ekspert» inn på arenaen: Mohamed Abdulkadir, som kom til Norge i 2012 og er leder for noe som kaller seg Somi-Norway. Så nå har vi en ny selverklært talsperson som har «sendt» sin pengestøttesøknad til staten.

Og imens klør norske politikere og statsråder seg i hodet og lurer på hvordan de skal få stoppet at innvandrere sender sine barn på langvarige opphold i landet de selv har «flyktet» fra. Jeg fristes til å si: Gi meg en uke i statsrådsstolen og jeg skal få fikset det.