Integrering og integreringspolitikk

Ap-politiker i Oslo tatt med buksene nede. Ljuger i beste sendetid

Oslo Aps bystyremedlem og fremste talsmann for somaliere i Norge, Bashe Musse, er avslørt for ren løgn. Hva gjør Ap nå?

Det har pågått siden 90-tallet. Politikere fra ikke-vestlige æreskulturer har forfektet én holdning utad og en totalt annen innad. Dette har vi opplevd knyttet til tvangsekteskap, kjønnslemlestelse, den uteblivende integreringen, forhold i moskeene, dumping av barn og kvinner, og du kan selv fylle ut den tragiske listen. Vi skal ikke her peke på andre enn han som er avslørt i dag, Musse, men når anledningen byr seg, skal vi med «glede» hoste opp alle de andre som har forført partiene de har fått verv i – eller som de gjør seg lekker for å få verv i.

Disse personene har vært e stor belastning for Norge.

Kudos til NRK

NRK har kjørt en rekke reportasjer fra koranskoler i Somalia om norsksomalisk ungdom som dumpes der, utsettes for grov vold og frihetsberøvelse, og der hele intensjonen til foreldrene er å få plukke av dem det norske og uislamske. Vi snakker om vold på torturnivå.

Bashe Musse hadde ikke noe valg, slik vi ser det, da NRK kjørte reportasjeserien sin. Både som Ap-poilitiker og talsmann for somaliere i Norge var han således rystet over forholdende. Tilsynelatende. Så intervjues han av somalisk fjernsyn om somaliere i Norge. Opptaket er gjort i mars i Oslo. Til sine landsmenn slår han helomvending.

NRKs Tormod Strand er altså en løgner, i henhold til Musse (Dagsrevyen i kveld, 29. mai 2018). Men er ikke Musse ekspert på somalisk kultur? På norsksomaliere? Hvorfor sa han ikke fra om at barn sendes på koranskoler i Somalia, noe vi dokumenterte allerede i 2003 og utdypet i rapport i 2004? Musse skal jo informere norske myndigheter om integreringsproblem, eller? Visste han ikke?

Musse intervjues igjen i helgen av NRK. Han sier han (fremdeles) tror på de «sterke historiene» om volden på koranskoler som NRK har formidlet siste 3/4-året. «De er viktige, og det tror jeg på.» Så konfronteres han.

Hvorfor sier han da det motsatte til somalisk fjernsyn? Dette lurer NRK på.

Jo, oversettelsen er feil! Dette er svaret til Musse.

NRK henter da inn en ny oversettelse. Og den viser nøyaktig det samme resulatet. Men Musse sier at opptaket av han i Norge og i Somalia er «nøyaktig det samme». «Jeg kjenner meg ikke igjen i NRKS oversettelse. Dette gir et feilaktig bilde av hva jeg har sagt og mente om saken», fremmer han.

To oversettelser, altså. Uavhengig av hverandre. Man lyger til man er under torva, men andre ord.

Hva gjør Ap?

Ap er det partiet som har rekruttert og blitt oppsøkt av flest ikke-vestlige med aspirasjoner om å bli politikere. Ap-leder i Oslo, Frode Jacobsen, sier han er «sjokkert». Her skjer det «åpenbart dobbelkommunikasjon», sier Jacobsen. Og det er «uheldig», fortsetter han.

Ja, Ap og Jacobsen med flere, dette har vi slitt med i alle år. Hva som sies på norsk kamera, og hva som sies på «hjemlandets» kamera og til sine egne i lukkede forum her, har vært to helt forskjellige budskap fra mange av disse representantene gjennom årene. Dette er en hovedårsak til at nasjonale politiske erkjennelser av problem har tatt så lang tid.

Taperne har vært: 1. De sårbare barna, unge og kvinnene. 2. Det norske samfunnet som mer og mer minner om mentale og målbare forhold i 3. verden.

Ap (og også andre parti) har en formidabel opprydning foran seg – hvis de tør. For gjør de det, så kommer r-ordet og i-ordet på deres bord. Også fra mediene, ikke bare fra «Mussene».

NRK.

Her skjermdump av innlegget Musse selv la på Facebook i mars, og som antakelig satte NRK på sporet: