Hevet ut av Facebook for å dele hatefull video mot svenske kvinner

En araber la ut en svært hatefull og grov video-"hilsen" til svenske kvinner. Nå stenges folk ute fra Facbook for å dele den. Beskyttes araberen, eller er begrunnelsen hets mot svenske kvinner? Det vet man jo ikke, for udemokratiske Facebook gir ikke begrunnelse.

En araber la ut denne «salven», som vi omtalte for noen dager siden:

«Hør din svenske hore. Vi er arabere. Vi er her for å ta over ditt fuckings land. Så gå ned på dine fuckings knær og sug  kuken min, din svenske lille hore. Allahu Akbar! Allahu Akbar! Din hore!»

Videoen skal stamme fra Snapshat. Hvem han «snakker med» vet vi ikke.

Se videoen:

Utestengt

Vi vet dog at danske Kirsten Hildebrandt, delte videoen på Facebook. Hun la ved denne teksten: «En TAKKNEMELIG indvandrer i Sverige!» Hildebrandt fikk påfølgende melding fra Facebook:

Privat foto fra en annen Facebook-konto tilhørende Hildebrandt.

«Vi har fjernet noget, du har slået op.

Det er ud, som om et af dine opslag ikke følger vores fællesskabsregler. Vi fjerner opslag, der angriber personer på bakgrund af race, etnisk baggrund, national oprindelse, religiøst tilhørsforhold, seksuel orientering, køn eller handicap.»

Beskjeden er videre at Hildebrandt blokkeres i 30 dager.

Hildebrandt får ingen utdypende forklaring på utestengelsen. Er det araberen eller svenske kvinner det er begått brudd mot etter Facebook-standarder?

Hildebrandt forteller i en epost til oss lørdag 3. mars, at hun har klaget til Facebook, men «erfaringsmessig får man som regel ikke svar – kun hvis ens sak har vært oppe i mediene».

Kjendis fikk beklagelse

Hildebrandt viser til et oppslag med kjendisen Suzanne Bjerrehuus (70), tidligere modell, forfatter, debattant og fjernsynsprofil.

Bjerrehuus ble blokkert før jul i fjor av Facebook etter å ha lagt ut kritikk av forholdene i Sverige knyttet til masseinnvandringen. Hun skrev blant annet om alle voldtektene som hun karakteriserte som «Sveriges nasjonalsport», og sammenliknet Sverige med det sørlige Mexico. Hun pekte også på at det er fire til fem ganger flere skyteepisoder i Sverige enn i Tyskland og Norge.

«Det bare fortsetter: Svenskene burde ta et oppgjør med de politikerne som har ødelagt Sverige», avrundet hun innlegget.

Dette ble av Facebook definert som «hatefulle uttalelser» med henvisning til samme begrunnelse som Hildebrandt fikk om etnisitet, religion  og så videre.

Bjerrehuus (betimelig nok) «sammen med» Wonder Woman (utsnitt av foto fra Bjerrehuus’ FB)

Bjerrehuus mente at Facebooks motiv  for å fjerne innlegget var å «prøve å få oppmerksomheten vekk fra selve debatten, og understreket at hennes Facebook-side er «et ordentlig debattforum».

Etter at saken ble omtalt i mediene, fikk Bjerrehuus en beklagelse fra Facebook og siden hennes ble åpnet igjen, forteller Hildebrandt.

Om Hildebrandts deling av videoen ble masserapportert av andre Facebook-brukere, eller om det er Facebook selv som tok initiativet til å stenge henne ute, kan man altså ikke vite. Men at Facebooks forhold til ytringsfriheten er rufsete, kom jo tydelig frem da Angela Merkel og Facebooks Marc Zuckerberg samtalte i FN høsten 2015. Merkel ville ha Facebook-gründeren til å sensurere kritikk av migrasjonsflommen inn i Europa. «Are you working on this?» spurte Merkel Zuckerberg. Svaret var «Yeah», snappet opp av en mikrofon. 

Facebook har skapt seg – fortjent – et troverdighetsproblem. Facebook driver også med filtrering av hvilke nyheter deres brukere skal få i feeden. Og dette blir vi – frivillig – med på?