Flerkoneri og proforma ekteskap

Den svenske regjeringen vil tillate barneekteskap og flerkoneri

Den rødgrønne svenske regjeringen ville fortsatt tillate innvandring gjennom barneekteskap og flerkoneri. Sverigedemokraterna og Alliansen satte foten ned for at sharia slik legaliseres. Men hva med alle barneekteskapene som inngås i Sverige?

Sverige er et spesielt sted, for å si det på den måten. I 2002 kom det frem i kjølvannet av æresdrapet på svenskkurdiske Fadime Sahindal, at svensk lovverk aktivt tillot at «innvandrerjenter» kunne gifte seg 15 år gamle. Samtidig kunne «innvandrermenn» hente ny hustru på 15 år utenfor EU-området. Dette for å imøtekomme patriarkalsk islamsk kultur. Loven ble først endret i 2005. Alderen ble 18 år uansett opprinnelse til jenta.

Men Sverige har like fullt fortsatt å forskjellsbehandle innen ekteskapslovverket i møtet med islam. Og Socialdemokraterna (S), altså svenske Arbeiderpartiet, ville fortsette denne linjen, sammen med Vänsterpartiet og Miljöpartiet. Man vil fortsette praksisen med at menn skal kunne hente flere koner (som de allerede var gift med da de innvandret), og man vil akseptere nye innvandreres ekteskap med umyndige jenter. Barnehustruene skal få komme til Sverige, og ekteskapet skal godkjennes.

Satte foten ned

I Riksdagen i går ble Socialdemokraterna satt på plass: Både Sverigedemokraterena, Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna og Centerpartiet gikk sammen om å pålegge regjeringen å utrede lovforslag for å forby innvandring ved barneekteskap og flerkoneri.

Så hva er det som får de røde til å ville at praksisen skal fortsette? Igjen handler det om det internasjonale rettighetstyranniet: «Det kan ikke helt utelukkes at det kan oppstå situasjoner der et utenlandsk barneekteskap bør erkjennes for at Sverige skal leve opp til sine internasjonale forpliktelser».

Det pekes videre på fri flyt i EU om rom-folket. En ny lov vil kunne vanskeliggjøre rom-folkets bevegelser over grensene!

Ja, tenk, om man for mange tiår siden hadde satt foten ned for rom-folkets undertrykking og mishandling av jentebarn som selges i barnealder som hustruer. Da hadde rom-folket vært et annet og langt bedre (integrert) sted i dag.

-Unge svensker har sex

Socialdemokraterna prøver også å beholde status quo ved å peke på at svensk ungdom både dater og har sex – før de er 18 år.

– Vi har ju flickor och pojkar i Sverige i dag, alltså svenska medborgare, som är sambo med varandra, som har sex med varandra, som lever tillsammans och som får barn tillsammans, sade hon.

Ja, det var sammenlikningen sin det! At man frivillig finner en kjæreste, er altså et argument for å lovfeste rett til å gifte bort barn?

En representant for Liberalerna trodde knapt hva han hørte:

-De blir bortgifta i sina hemländer. Att jämföra dessa situationer är nästan beklagligt, och jag hoppas verkligen inte att det är Socialdemokraternas linje, utbrast han.

Sharia vinner frem

Det er interessant å se tilbake på den svenske debatten etter Fadime ble drept. Den viser hvor fastlåst man har vært i «kulturforståelse». i HRS-boken, Feminin integrering (2003), for 15 år siden, altså, refererte vi daværende informatør i integrasjonsspørsmål, Dilsa Demirbag-Sten:

”Idén om att ingen kultur är mer jämlik än andra har länge varit ett mantra inom det politiska Sverige. Fortfarande har debattörer mage att skriva oss kurdiska kvinnor på näsan och göra de mest absurda jämförelser mellan olika former av kvinnoförtryck i olika kulturer. Som om vi måste välja mellan pest eller kolera.

Man kan undra vem man tror att man hjälper genom att med olika verklighetsfrånvarande teorier förneka att vissa kulturer är mer patriarkala än andra. När hela världen har förstått, formulerat och arbetat fram förklaringsmodeller till problem som hedersmord, kvinnlig omskärelse, polygami, arrangerade äktenskap och andra typer av kulturellt förankrade kvinnoförtryck, står svenska politiker fortfarande på ruta ett.»

Vi vet hvor Sverige har vandret siden dette: den sosiale kontrollen i innvandrertette områder har økt enormt og i takt med veksten i miljø tilhørende æreskultur. Også barneekteskap florerer, hvis vi eksempelvis skal tro en lærer i Rosengård-skolen. Hun forteller at løpet av sine 16 år på denne skolen, har hun opplevd over hundre jenter som har blitt giftet bort. Hun har aldri klart å stoppe ekteskapsinngåelsene, men legger til at hun har klart å få til utsettelse av giftermål: «Slik at barna i alle fall kan bli ferdig med niende klasse.»

Ingen rettssaker

På Rosengård-skolene har man gjennom årene vitnet at flere hundre barn er blitt giftet bort. Den yngste jenta man kjenner til, gikk bare i 5.klasse. I 6.klasse bodde hun sammen med sin ektemann, ble gravid og fødde sitt første barn. Praksisen er så vanlig at de andre elevene knapt reagerer.

Men ser vi rettssaker mot foreldre? Nei. Svensk lov er altså tilsidesatt, sharia vinner frem.

Ja, demografi og kulturelle endringer går hånd i hanske. Det burde alle ha skjønt for lengst. Svensk politikk halser knapt etter problemene den selv har skapt.