Innvandring

Ap viser det totalt splittede ansiktet. Vil ha 25 000 flyktninger hentet (!) til Norge neste 5 år

Bergen Ap vil ha 5 000 kvoteflyktninger hvert år fremover. Dette bevitner at Ap ikke er "streng og rettferdig". Ap fremstår uten snev av troverdighet på innvandringsfeltet.

Bergen Ap, presentert ved Lubna Jaffery, vil dramatisk øke kvoten Norge henter årlig.

Bergen Ap går til frontalangrep på det som omtales som partiets «nye innvandringsretorikk», anført av ny talsperson Masud Gharahkhani, som har vært ute med en rekke forslag til integreringstiltak siste tiden. 

Bergen Ap vil nå øke antallet FNs kvoteflyktninger i 2018 fra 2120 til 5 000. Og 5 000 skal det være i fem år, sier Lubna Jaffery, til BT.no i dag (bak betalingsmur).

Bergen Ap vil altså mer enn doble antallet FNs kvoteflyktninger.

Jaffrey er nestleder i Bergen Ap. Nestleder.

Hva er Aps sanne ansikt?

Nå har vi sett klar tale fra ikke minst Gharahkhani siste tiden. Ap har endog forstått alvoret i sosial kontroll (etter 25 års fokus…), og Støre sier han vil ha forbud mot søskenbarnekteskap. Tja, vil disse utspillene få feste i partiprogrammet? Vi er nok mange som ble glade over Ap-ledelsens utspill. Men blir de realitet? Spill for galleriet, dvs velgerne?

Nestleder i Arbeiderpartiet i Bergen, Lubna Jaffery, sier lokallaget er opptatt av at Ap skal være på den riktige siden av innvandringsdebatten. – Mange innlegg under årsmøtet var opptatt av og opprørt over den retorikken som er ført fra sentralt hold den siste tiden.

Etter nyttår har nemlig Aps egen innvandringspolitiske talsmann, Masud Gharahkhani, vært en av de tydeligste stemmene i innvandringsdebatten.

I januar uttalte han blant annet at «innvandringen bør begrenses mest mulig» og at Norge har en politikk som «belønner de som har mest ressurser til å flykte».

I 2015 ville Ap ha nær sagt flest mulig asylsøkere til Norge. Bare kostnaden på enslige mindreårige som kom det året, blir på 29 milliarder i løpet av seks år for 5 500 ankomne.  

Hva sier Støre?

Bergens tidende i kveld:

Uaktuelt med 5 000 i året, sier Støre nå, som presset på under krisen i 2015 om at vi skulle hente 10 000 syrere.

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener det er uaktuelt å ta imot 5000 kvoteflyktninger årlig til Norge, slik FN ber om. Ap i Bergen mener imidlertid at Norge bør følge anmodningen fra FN.

Jaffrey mener Gharahkhani  ikke er human:

– Jeg mener vi Ap har tradisjon for en human, streng og rettferdig asylpolitikk. Jeg er med i Ap fordi jeg verken har et veldig strengt eller veldig liberalt syn. De som har rett på beskyttelse, skal få det. Slik debatten har vært ført i mediene den siste tiden fra Gharahkhani, vil debatten internt i partiet tilspisses, mener Jaffery.

Ja, la oss håpe på det. Nå må Ap vise hvilken vei de har tenkt å ta: Fornuftens eller utopistens vei?

Mon tro hva Jaffrey mener om fremveksten av islam i byen sin? Kan det ikke bli nok? Og: Har hun regnet på hva dette vil koste? Huff, ikke det heller.

Bergen Ap mer enn indikerer en fortsatt uforsvarlig politikk. 2018-valget, lokalt, kommer nok til å få innvandringstemaet høyt. Det er kommune-Norge som mottar nye borgere, om noen skulle være i tvil om det.

Ap fremstår som dypt splittet.

Les om Oda (12), voldtatt og seksuelt misbrukt av to asylsøkere.