Barn i utlandet

Skandale-Trine: Vi har analfabeter i norsk skole

Venstrelederen avslører at hun vet at barn dumpes i hjemlandet i årevis og kommer tilbake til Norge som analfabeter. Hvorfor har hun ikke løftet en finger for å stoppe dette?

Måpende kunne vi konstatere at Trine Skei Grand vet meget godt hva konsekvensene kan bli når barn og unge dumpes i foreldrenes opprinnelsesland. Vi måpte fordi når så alvorlig problematikk er kjent for henne, hvorfor i all verden har vi aldri registrert ett eneste forslag fra Venstres side for å stoppe foreldrene?

Grande avslørte seg selv i Dagsnytt atten, ca 7 min og 20 sek ut i sendingen.

Grande fortsetter slik, med referanse til rektor på Stovner vgs, Terje Wold, som slo alarm om voldsforholdene ved skolen:

Han har elever som ikke kan skrive. Som ikke kan alfabetet. Som blir sendt på videregående skole. Det er jo bare tull. Du sender jo ikke elever på videregående skole som ikke kan alfabetet. Det er jo fordi vi har et system i Norge som er sånn at hvis du blir sendt til Pakistan og går i pakistansk skole, så blir du bare kastet inn i norsk skole som ingenting har skjedd. Det der må vi slutte med.

Hvor er alle forslagene i Stortinget, signert Venstre, for å holde barna på skole i Norge? Grande har hatt muligheten i 13 år, men trenger ytterligere år for å forstå alvoret og de enorme negative ringvirkningene denne ansvarsløse politikken får?

Husk: Samme Grande sa i samme debatt at hennes kilder, seks elevrådsledere, forteller kun om ett slagsmål ved vgs i Oslo.