Innvandring

Trine avlyser krise i Osloskolen: Kun ett slagsmål

Det har kun vært ett slagsmål på Stovner videregående skole. Rektor der snakker altså ikke sant?

Alarmen gikk tidligere i høst: Rektor Terje Wold ved Stovner vgs Stovner-rektor fortalte at ingen tiltak har stoppet volden på skolen. Han frykter at både elever og lærere kan bli skadet. Rektoren henvendte seg til utdanningsetaten i Oslo kommune og ba om akutthjelp.

Vold og politi

Skolen plages med vold, slåsskamper, generell uro, manglende respekt og aggressiv stemning. Rektoren sa rett ut at skolens ledelse ikke kan garantere for verken de ansattes eller elevenes sikkerhet.

Han fortalte videre om hendelser, som blant annet en slåsskamp som fikk tre politipatruljer til skolen, og en annen dramatisk hendelse der en en elev truet en medelev med øks og brekkjern. Wold innkalte da lærerne til hastemøte. På møtet tok flere til tårene over det de ble fortalt. Samtidig fortalte lærere at de var bekymret for egen sikkerhet.

Meldingen fra Stovner fikk konstituert kunnskapsminister Henrik Asheim (H) til å innkalle til krisemøte.

-Kun ett slagsmål

Christian Tybring-Gjedde (FrP) har nå foreslått at uro- og voldselementer skal puttes i egne klasser for å skjerme andre elever. Dette var utgangspunkt for debatt i Dagsnytt atten i går. Her faller disse ordene fra Venstres Trine Skei Grande:

For det første mener jeg at mye av dette er tatt ganske ut av proporsjoner. Jeg har hatt seks elevrådsledere fra disse skolene inn på et kveldsmøte hos meg i forrige uke, og spurt er det så ille? Og da husker de ett slagsmål på Stovner, og that’s it.

De 16 sekundene med disse ordene til Skei Grande ser du her.

Dette er for øvrig samme Skei Grande som dro til Stovner-skolen i valgkampen, der hun pekte på Sylv Listahaugs tur til Rinkeby i Stockholm:. Hun sa:

– Det er bedre å lære av dem som gjør en god jobb i vårt eget land, enn å reise til Sverige for å se på det som ikke fungerer.

Løsningen til Trine er: Bekjempe volden i hjemmet som unge utsettes for.

Vi ønsker lykke til med dette viktige prosjektet, og vi ser levende for oss at Trine banker på særlig dørene i Groruddalen og andre bydeler med høy andel ikke-vestlige familier fra voldelig æreskultur i den islamdominerte verden.

Se hele innslaget i Dagsnytt atten her.