Anbefalt

Oktoberbarn på vent – Stortingsregjereri på sitt verste

14.november var en trist dag i Stortingets historie. Bernander forteller hvorfor.

To dager etter den famøse dagen i Stortinget publiserte John Bernander, tidligere politiker for Høyre, og med fortid både som kringkastningssjef i NRK og administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), et sterkt innlegg på sin blogg. Han åpner som følgende:

Tirsdag utøvde flertallet Stortingsregjereri av verste sort. De påla Regjeringen å oppheve en instruks, som  gjelder praktiseringen av Utlendingslovens paragraf 38 . I Dagsrevyen,  sa Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre til Statsråd Sylvi Listhaug, « Du sitter i en mindretallsregjering, og du må følge Stortingets flertall. Har du behov for tekstfortolkning skal jeg med glede hjelpe deg».

Det er ikke noen lovendring som er foreslått. Det dreier seg om praktiseringen av gjeldende lov, og instruksen om denne, som Regjeringen har gitt sin underliggende etat. Ingen hevder at praktiseringen er i strid med loven. I så fall er det en oppgave for domstolene.

Har du ikke fått det med deg? Les hele det lesverdige innlegget her.