Æresdrap og æresrelatert vold

Listhaug, kall det rett og slett krigstilstander

Sylvi Listhaug fikk "juling" av norske journalister i valgkampen for å bruke begrepet "svenske tilstander". Nå som militæret antakelig settes inn i forsteder der politiet har mistet kontrollen, bør heller Listhaug kalle den svenske tragedien for "krigstilstander".

20 representanter for Høyres søsterparti i Sverige, Moderaterna, mener at militæret er løsningen for å få kontroll over de sterkt kriminelle utenforskapsområdene i Sverige. Militæret skal støtte et politi i Sverige i ressurskrise. Politiet er langt på vei på knærne. De klarer engang ikke i en mindre by som Stenungsund (10 000 innbyggere) å etterforske voldtekter av barn ned i treårsalderen.

Ifølge SVT er det et flertall i Riksdagen for å utrede et samarbeid mellom politi og militæret for å få bukt med en situasjon ute av kontroll.

-Vi er i krig

Mikael Cederbratt (M) forklarer den ekstreme situasjonen i Sverige slik:

«Det er absolutt nødvendig å gjøre noe, for disse gjengene (de kriminelle, min merknad) er som kreftsvulster i landet vårt, og det haster. Min absolutte oppfatning er at vi, Sveriges nasjon, skal erklære krig mot de kriminelle gjengene.»

På spørsmål fra Botkyrka Direkt sier han dette:

-I krig benytter man seg av samfunnets totale ressurser.

 Hva sier MSM?

Vi som husker mediesirkuset fra den hardt rammede Stockholm-bydelen Rinkeby under valgkampen, der integreringsminister Sylvi Listahaug var på befaring for å lære av de så lenge omtalte svenske tilstandene, bet oss ikke minst merke i den svært aggressive tonen fra ledende norske medier overfor Listhaug. Det var nær sagt ikke grensen for hva journalistene klarte å lire av seg: de blottet totalt sin manglende innsikt i vårt nabolands tragedie.

Som da VGs reporter spurte Listhaug: «-Skal du nå slutte å bruke begrepet svenske tilstander?»

På skjermdumpen under seg du ansiktet til Listhaug da hun kontant svarte: «Nei, hvorfor i alle verden skulle jeg det?»

 

Her ser vi TV2s Finn-Ove Hågensen i hånende og arrogante ordlag «konfrontere» Listhaug med det «kaoset» hun laget (sic) i Rinkeby, mens det vitterlig var norske journalister som løp rundt som kaklende høns for å prøve å knuse Listhaug politisk.

Så jeg er helt enig med VG, TV2 og alle de andre norske journalistene i Rinkeby i valgkampen: Slutt å bruke begrepet svenske tilstander. Bruk heller Midtøsten-tilstander og krigstilstander.