Islam

IS rekrutterer vestlige kvinner. Like blodtørstige som menn

«Allahs løvinner», kaller de seg. De drar fra Vesten til Den islamske staten, gifter seg med IS-krigere, og føder «barn av kalifatet», og trenes opp til å drepe. Mange av dem er konvertitter, og målet deres er å gjenreise det tapte islamske kalifatet. En terrorekspert frykter at kvinner som terrorister også i Vesten kan utgjøre en betydelig fare, ikke minst ved at vi i utgangspunktet ikke forventer at terroren kommer fra det kvinnelige kjønnet.

Hvordan går det med norskfødte Aisha Shezadi Kausar? Hun som giftet seg etter sharia med Arfan Bhatti i en Oslo-moské, ble hans kone nummer to, fikk en sønn med ham, for deretter å dra med barnet sitt til Den islamske staten? Der giftet hun seg etter islamsk lov med jihadisten fra Skien, Bastian Alexis Vasquez som skal ha mishandlet barnet til døde, for deretter selv å bli straffet med døden av IS. Kausar er den samme unge kvinnen som Fritt Ords leder, Knut Olav Åmås, støttet i hennes offentlige sponsede foredragsturné i nikab i norske skoler for å normalisere plagget.  Nå har hun oppholdt seg i Den islamske staten i rundt tre år. Hvilken rolle hun spiller der, er ikke offentlig kjent. New York Post kan imidlertid presentere flere vestlige kvinner som har vervet seg til IS, og de fremstår med en usedvanlig råhet.

Neste generasjons terrorister

Kvinnene fremstår med en høy selvbevissthet. Rundt 600 vestlige kvinner utgjør en AK-47-bærende hær.

Many of these women are true believers who trust that even with horrific gore and bloodshed, they are helping carry out the holy work of Allah in restoring the ancient Islamic caliphate, and that once it’s reestablished, all believers will live in peace and harmony under Islamic rule.

I tillegg til å krige, bærer de frem “kalifatets barn». Sally Jones (49) står på britiske spesialstyrkers «killing list» etter at hun truet med å drepe Dronning Elisabeth II. Jones var i yngre dager gitarist i et jenteband. Hun har i to runder prøvd å drepe amerikanere og trener egen sønn til å følge i hennes fotspor.  Det viktigste for kvinnene, sier en av dem i en tweet, er å bygge opp «neste generasjon løver i Den islamske staten».

Penger og strategi

IS benytter pengegaver for å motivere kvinnene til å føde barn. De får 25 dollar måneden for hvert barn, pluss en nedkomststønad på 400 dollar og 500 dollar for selve ekteskapsinngåelsen. Når deres menn blir drept i kamp for IS, mener IS at pengegavene vil stimulere dem til raskt å gifte seg på ny.

Kvinnene feirer deres menns død mer enn selve livet, heter det:

But these moms celebrate death more than life. In fact, they incite their “brothers” to suicidal violence, even reminding them of the supposed heavenly rewards for achieving martyrdom while killing infidels. As Umm Osama, an online friend of Muthanna, once tweeted: “when you get so excited hoping for 7ooris” — the famous “72 virgins” — “remember this n say ‘Marhrah adDugma’ (u can do it).”

They don’t shed a tear if they lose a husband. If he dies in battle, they are “instantly transformed into a hero — the wife of a martyr,” or “shaheed,” Center for Terrorism and Security Studies fellow Mia Bloom said.

ISIS rewards such widows well. “U dnt hav 2 pay 4 ANYTHING if u r wife of a shaheed,” one Western woman in Syria wrote.

Tre amerikanske konvertitter, og alle har vervet seg til Den islamske staten. Den ene, helt til høyre, jobbet for FBI da hun konverterte til islam.

Døden på slagmarken

I økende grad ønsker også kvinnene å bli martyrer på slagmarken. Deres morderiske og avskyelige holdninger presenterer de selv i sosiale medier.

ISIS women, who are known to watch and share gruesome videos of beheadings, appear to have the stomach for it.

Muthanna, for one, cheered the massacre the group carried out in Paris: “Wish I could have seen the hostages being slaughtered last night with my own eyes. Would have been beautiful.”

“Burn Paris burn,” she gushed in another tweet, adding, “LOL HOW SCARED ARE THESE KUFFAR [nonbelievers].”

More and more ISIS brides are being trained to kill. Last month, ISIS reportedly began deploying a deadly new all-female sniper squad to help fighters in Mosul, Iraq, hold off US and Iraqi forces.

More chilling, ISIS has issued a new marriage certificate allowing brides to carry out suicide missions. Under “condition of wife,” it reads: “If the Prince of believers [ISIS leader Abu Bakr al-Baghdadi] consents to her carrying out a suicide mission, then her husband should not prohibit her.”

Sikkerhetstrussel i Vesten

IS-sympatiserende kvinner, og de som har returnert fra IS, utgjør en særlig sikkerhetsrisiko for oss i Vesten. Vi forventer i utgangspunktet ikke angrep fra jenter og kvinner. Kvinnene kan dessuten lettere skjule våpen på seg under vide klær, og de slipper lettere gjennom sikkerhetskontroller når de fremstår som «så religiøse» i sine nikaber og burkaer. De blir gjerne «de urørlige». Altså kan jenter og kvinner vise seg å være en større sikkerhetsrisiko enn menn.

Women pose a more daunting security threat to the West, because authorities in general do not expect violence from them. So they can pass security more easily, sneaking into public places carrying weapons or wearing bombs without raising suspicions, even strapping explosives around their waists to appear pregnant.

With ISIS now losing territory in Iraq and Syria, America and Europe could see not just more battle-hardened ISIS jihadists returning home, but also young women trained for suicide missions.

Kvinners «likestilling» – med våpen i hånd

Sikkerhetsanalytiker Ryan Mauro, sier at IS manipulerer: De fremstiller på nettet kvinnene sine som likestilte med menn.

“It seems unfathomable to most of us that a female would want to join ISIS, but their online propaganda has a major focus on twisting the concept of women’s rights,” said Ryan Mauro, a national-security analyst at the Clarion Project. “You’ll see pictures of fully covered women with guns, as if they are treated as equals in jihad.”

Still, Mauro doesn’t buy the conventional wisdom that most of the young female recruits are lonely or angst-ridden and easily seduced into joining ISIS by charismatic male recruiters, who “groom” them much like online child predators.

“It’s not as simple as a girl having a crush on a man. That’s the easy, politically correct answer,” he said. “There’s obviously another critical ideological element involved, because those are issues facing all teenagers.”

In fact, tweet after tweet from ISIS brides reveal they are less victims than willing participants.

Da er det bare å minne om at Aisha Shezad Kausar, født i Norge av pakistanske foreldre, først ble med i salafistgruppen Islam Net, deretter ble hun aktiv hos jihadistene i Profetens Ummah.

Slik skal norsk ungdom få brutt ned sine angivelige fordommer. Aisha S Kausar på foredragsturne. Faksimile VG.