Bhatti og Shezadi Kausars sønn fryktes omkommet i Syria

Aisha Shezadi Kausars tok med seg sin sønn født i mai 2013 og reiste til Den islamske staten i Syria høsten 2014. Kausars mor kjenner ikke til at hennes barnebarn skal ha omkommet, slik TV2 meldte i går.

Aisha Shezadi Kausar, mest kjent i Norge som niqabforkjemper og sentral i islamistmiljøet Profetens Ummah, tok med seg sin sønn født i mai 2013 og reiste til Den islamske stat i Syria høsten 2014. Gutten er oppført med ”far ukjent” i Folkeregisteret, men Kausars mor bekrefter på telefon overfor rights.no at Arfan Bhatti er far til datterens sønn.

I går kveld meldte TV2 at den vesle gutten skal ha omkommet i Syria.

I Syria skal Kausar ha slått seg sammen med islamisten Bastian Vasquez, som Bhatti ifølge TV2 mener at har forårsaket den snart to år gamle guttens død.

Høsten 2014 reiste en kvinne i 20-årene fra et sted på Østlandet til Syria. Hun var gift med en islamist som bor i Norge. Kvinnen tok med parets lille sønn.

Men i Syria ble hun sammen med en annen islamist, norsk-chilenske Bastian Vasquez. Han kriger for terrorgruppa Islamsk Stat og er siktet av Politiets Sikkerhetstjeneste, PST. Den norske borgeren har vært frontfigur i en av propagandavideoene til den bestialske organisasjonen.

I dag kan TV 2 fortelle at den lille gutten på rundt to år er død i Syria. Barnefaren, som er i Norge, mener Bastian Vasquez har forårsaket guttens død.

Den 23 år gamle norsk-pakistanske kvinnen anses av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) som helt sentral i det norske islamistmiljøet. Etter det som fremstår som en normal oppvekst kom hun i kontakt med islamistorganisasjonen Islam Net, før hun havnet i miljøet som etterhvert ble Profetens Ummah.

For om lag tre år siden skal hun ha inngått ekteskap med Arfan Bhatti i en Oslomoske, forteller Kausars mor. Ekteskapet ble ikke registrert hos norske myndigheter. Mens Bhatti satt fengslet i Pakistan skal han ha skilt seg fra henne etter islamsk tradisjon på muntlig vis, forteller moren videre.

De siste årene har Shezadi markert seg i norsk offentlighet som en islamistisk aktivist, med fokus på retten til å bruke niqab. I 2012 sponset foreningen iLes og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) en fordragsturne hvor Kausar holdt foredrag om fordommer på norske skoler.

Shezadis mor har ikke sett datteren siden i fjor sommer, men har chattet med datteren fra nettkafeer i Syria. De har ikke lykkes mor å oppnå kontakt med datteren i dag, etter at hun fikk informasjon gjennom en norsk kvinne om at barnebarnet hennes kunne ha omkommet.