Bhatti og Shezadi Kausars sønn fryktes omkommet i Syria

Aisha Shezadi Kausars tok med seg sin sønn født i mai 2013 og reiste til Den islamske staten i Syria høsten 2014. Kausars mor kjenner ikke til at hennes barnebarn skal ha omkommet, slik TV2 meldte i går.

Aisha Shezadi Kausar, mest kjent i Norge som niqabforkjemper og sentral i islamistmiljøet Profetens Ummah, tok med seg sin sønn født i mai 2013 og reiste til Den islamske stat i Syria høsten 2014. Gutten er oppført med ”far ukjent” i Folkeregisteret, men Kausars mor bekrefter på telefon overfor rights.no at Arfan Bhatti er far til datterens sønn.

I går kveld meldte TV2 at den vesle gutten skal ha omkommet i Syria.

I Syria skal Kausar ha slått seg sammen med islamisten Bastian Vasquez, som Bhatti ifølge TV2 mener at har forårsaket den snart to år gamle guttens død.

rights_banner_praktutgave-ny_778x150

Høsten 2014 reiste en kvinne i 20-årene fra et sted på Østlandet til Syria. Hun var gift med en islamist som bor i Norge. Kvinnen tok med parets lille sønn.

Men i Syria ble hun sammen med en annen islamist, norsk-chilenske Bastian Vasquez. Han kriger for terrorgruppa Islamsk Stat og er siktet av Politiets Sikkerhetstjeneste, PST. Den norske borgeren har vært frontfigur i en av propagandavideoene til den bestialske organisasjonen.

I dag kan TV 2 fortelle at den lille gutten på rundt to år er død i Syria. Barnefaren, som er i Norge, mener Bastian Vasquez har forårsaket guttens død.

Den 23 år gamle norsk-pakistanske kvinnen anses av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) som helt sentral i det norske islamistmiljøet. Etter det som fremstår som en normal oppvekst kom hun i kontakt med islamistorganisasjonen Islam Net, før hun havnet i miljøet som etterhvert ble Profetens Ummah.

For om lag tre år siden skal hun ha inngått ekteskap med Arfan Bhatti i en Oslomoske, forteller Kausars mor. Ekteskapet ble ikke registrert hos norske myndigheter. Mens Bhatti satt fengslet i Pakistan skal han ha skilt seg fra henne etter islamsk tradisjon på muntlig vis, forteller moren videre.

De siste årene har Shezadi markert seg i norsk offentlighet som en islamistisk aktivist, med fokus på retten til å bruke niqab. I 2012 sponset foreningen iLes og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) en fordragsturne hvor Kausar holdt foredrag om fordommer på norske skoler.

Shezadis mor har ikke sett datteren siden i fjor sommer, men har chattet med datteren fra nettkafeer i Syria. De har ikke lykkes mor å oppnå kontakt med datteren i dag, etter at hun fikk informasjon gjennom en norsk kvinne om at barnebarnet hennes kunne ha omkommet.