Islam

Jeg skal (kanskje) på kurs i islam!

Av og til gnir man seg i øynene og håper at det man leser faktisk er en fleip. Nå invitasjon til kurs for journalister og ærede redaktører. Arrangør ingen ringere enn Institutt for Journalistikk – altså HØYBORGEN: «Islam er en del av den norske hverdagen og fortjener samme oppmerksomhet som andre trossamfunn og organisasjoner.» Fortjener? Samme oppmerksomhet? Islam som nærmest spiser opp spaltene daglig og skaper en voldsom friksjon i samfunnet vårt. Og hvem er «fagpersonene» som skal «oppdra» journaliststanden? En konvertitt som har ment at salafistene i Islam Net er flinke på integrering, og en journalist født i Norge av pakistanske foreldre. Ja, journaliststanden velger veien mot forlis.

«Inn i moskeene.»  Dette er tittelen på det «banebrytende» kurset som journalister og redaktører tilbys 15. – 16. september, der deltakerne skal få en «grundig innføring i islam og moskélivet».

Jeg sakser fra introduksjonen av det som heter «kursnyhet»:

Islam er en del av den norske hverdagen og fortjener samme oppmerksomhet som andre trossamfunn og organisasjoner.

I takt med at Norge blir et moderne samfunn, med en befolkning med bakgrunn fra flere kulturer, er det fornuftig å lære mer om det vi opplever som fremmed. Parallellt med den store flyktningestrømmen fra hovedsakelig muslimske land i Midt-Østen, ser vi en fremvekst av militante grupper som også bruker moskeene for å rekruttere nye støttespillere. Men det meste av livet i moskeene er ikke så kontroversiell som man kan få inntrykk av.

Vi hopper over skrivefeilene til instituttet. Det man kan undre seg over som vanlig borger er hvilken verden arrangøren lever i. Ethvert noe opplyst menneske har for lengst notert seg at det er én religion – kun én – som fyller dagen vår i de samme mediespaltene. Tenk: Vi har ca. 3 prosent av befolkningen med røtter i den islamdominerte verden. Vi kan antakelig skrelle vekk over halvparten av dem og definere dem som «julaften-kristne». Dette til tross: Vi står overfor en bitte liten del av befolkningen som har klart å endre Norge med sine særkrav og politiske agenda som politikere og andre bøyer seg for i fryktens og toleransens navn. De lar dem dekke til jentebarn, bure inn kvinner i telt, overta kirkebygg og andre eiendommer som omgjøres til moskeer, slakte dyr ved strupeskjæring og «hellige» ord, og alt annet som «vi opplever som fremmed», for å låne tekst fra instituttet. Alt annet enn at «Norge blir et moderne samfunn», altså. Det er faktisk rake veien bakover til et så umoderne og inhumant samfunn vi aldri har hatt her i nord i kjent historisk tid.

Bortgjemt med velsignelse av kurslederne.

Bortgjemt med velsignelse av kurslederne.

Kursledere med islamekspertise?

Så hvem er kurslederne? Jo da, Linda Noor, konvertitt og leder av den religiøse tenketanken Minotenk, som iherdig kjemper for hijab på barn, niqab på kvinner, flere moskeer, altså alt som kan fremme islams fremmarsj i Norge. Dessuten aktivt medlem av Norges fremste Broskapsmoské, Rabitamoskeen, der mang en kjent terrorist og jihadist har satt sine føtter, og som ledes av Basim Ghozlan, mannen som har den bokstavtilbedende Yusuf Al-Qaeadawi som sin ledestjerne. Derfor har Noor, tidligere Alzaghari, vært i tett og jovial kontakt og samarbeid med en av Norges verste massemordere gjennom tidene, norsksomalieren Hassan Abdi Dhuhulow.  Derfor kunne Noor i et innlegg i Dagsavisen fortelle oss at Islam Net er godt integrerte personer – i motsetning til Human Rights Service (sic!):

Islam Net består av godt integrerte unge muslimer i høyere utdanning. De har klart å generere ungdommer til å delta på dugnadsarbeid, pengeinnsamlinger, markedsføringskampanjer, stands og arrangering av små og store evenementer i et imponerende omfang.

Den andre kurslederen er journalist i TV 2, Kadafi Zaman. Hva han kan om islam, har jeg ingen aning om. Han er født i Norge av pakistanere. Jeg har aldri registrert en eneste reportasje fra hans side som har et kritisk blikk på islam. Tvert om er han opptatt av at kritikk av kultur og religion ikke er ønskelig. Men det er kanskje det kurslederne skal forklare sin nye menighet?

Demoner og annen overtro

Så hva skal disse to lære den hellige journaliststanden? (Jeg er selv journalistutdannet, bare så det er nevnt.) Her sakser vi igjen:

DU LÆRER:

Grunnleggende forståelse av islam, både religiøst og politisk, og du får et innblikk i hvordan du opptrer i de hellige hus. Du får også et møte med «hverdagsislam», den som sjelden synes i mediene. Kurset vil gi deg et grunnlag så du kan drive god, kritisk, forklarende og fortellende journalistikk rundt livet i moskeene.

Ok, de skal sikkert lære å ta av seg skoene før man trer inn i det «hellige» huset, vaske seg, hvilket man kan gjøre på utsiden av sandalene, slik Muhammed gjorde, altså handler det ikke om renslighet, men om å fordrive demoner. Les Landeplagen s. 203 om akkurat denne overtroen:

Nei, også dette ritualet er gjennomsyret av overtro, skal vi tro hva Muhammed selv forklarte: «Når en muslim som tjener Gud vasker ansiktet sitt, blir hver synd vasket bort med vannet eller med den siste vanndråpen. Når han vasker hendene sine, blir hendenes synder vasket bort med vannet. Og når han vasker føttene sine, blir alle de syndene føttene har begått, vasket bort med vannet eller den siste vanndråpen, inntil han blir helt renset for synd». Dette var et helt vanlig tankesett blant de semittiske folk den gang, og handler om å fordrive demoner. Derfor kunne Muhammed også vaske føttene med sandalene på seg ved å føre hendene på utsiden av sandalen.

God, kritisk, forklarende og fortellende journalistikk? Ja, hadde eksempelvis Muhammed-biografen Halvor Tjønn vært en av kurslederne, så kunne ordene vært riktig valgt.

Kursavgiften er ikke snau: Medlemmer (av Norsk Journalistlag eller Norsk Redaktørforening) kr 5 900, andre kr 7 900. Opphold må du dekke selv. Da er det godt at mediene har så god råd for tiden?

Dette kurset, heter det videre, «passer for»:

Journalister, redaktører og andre som gjerne vil se det store bildet, forbi forsøket på islamske statsdannelser og kommentarfeltenes hatretorikk.

Det store bildet. Forbi forsøket til Muhammeds maktislam fra Medina-epoken (622 – 632) på å danne et verdensomspennende kalifat. Forbi den største ideologiske trusselen Norge og Europa har vært utsatt for siden 30-tallet. Forbi den systematiske sexfokuseringen og undertrykkelsen av kvinner.

Velkommen til hjernevask.

Jeg har meldt meg på kurset. Spørsmålet er: Tør de åpne døra? Og vil/kan HRS betale kursavgiften? Her kan det bli to ganger nei, aner jeg.

Den foreløpige konklusjonen er: Hjelp, vi kapitulerer, ved særdeles god hjelp fra den fjerde statsmakten. Det eneste lyspunktet er at den samme makten fikk tildelt rundt 2 000 eksemplar av Landeplagen tidligere i år.  Det er håp i hengende snøre. Men ikke noe annet enn håp. I et mer og mer syltynt snøre.