Innvandring

Terrorfrykt: Mengder med våpen funnet i Tyskland

Tysk politi skal ha funnet et stort våpenlager på et kjølerom i en grønnsaksbutikk like ved en moské. Våpnene knyttes til potensielle jihadister, sovende celler og IS-soldater som har kommet forkledd som flyktninger. Anslaget for potensielle voldelige islamister øker igjen, nå til hele 8 900 personer, opp fra 5 500 i 2013, ifølge en politiker. Han advarer mot forestående terrorangrep. Også i Norge er det rapportert om frykt for potensielle terrorister blant asylsøkere.

Det betydelige våpenlageret skal ha blitt funnet i den mest folkerike delstaten Nordrhein-Westfalen, med 18 millioner innbyggere. Det har vært lite omtalt, da raidet skulle holdes hemmelig, skriver Express 

A HUGE stash of weapons reportedly belonging to Islamist extremists have been found hidden near a mosque in Germany.

The weapons arsenal was discovered during a top secret raid by a SWAT team in Nordrhein-Westfalen.

Local politician Ismail Tipi revealed details of the raid and warned of “the danger of fundamentalists”.

The weapons were found in a cold room of a greengrocer near a mosque.

The state is the most populous state in Germany with nearly 18million people in the area, which includes Dusseldorf.

Tysk politi stormet moské i Berlin i fjor. Totalt 400 betjenter fant til sammen 10 000 falske syriske pass.

Tysk politi stormet moské i Berlin i fjor. Totalt 400 betjenter fant til sammen 10 000 falske syriske pass.

Lederen for tysk sikkerhetstjeneste, Hans-Georg Maaßen, sa tidligere i år  i et intervju med ZDF fjernsyn, at Den islamske staten bevisst planter jihadister i asylstrømmen inn i Europa. «Risikoen for terror er meget høy», sa Maaßen. Maaßen og kollegaer har mottatt over 100 meldinger om at IS-krigere befinner seg blant asylsøkere. Noen av jihadistene har entret Tyskland ved å bruke falske eller stjålne pass.

Maaßen fortalte også at sikkerhetstjenesten kjenner til 230 forsøk fra jihadister på å rekruttere «brødre og søstre» på asylmottak. I et intervju tidlig i år sa Maaßen at antallet salafister i Tyskland, da i betydningen den voldelige typen, hadde har økt til 7 900 personer, opp fra 5 500 i 2013 og 4 500 i 2012. I 2011 var antallet estimert til 3 800. Nå heter det at anslaget er ytterligere oppjustert, til 8 900 personer, ifølge politikeren Ismail Tipi.

Hvor lenge klarer tysk etterretning å ha noenlunde kontroll?

Germany has seen sharp increases in the number of ultra-conservative Islamists known as Salafists in recent years, with the total number of sympathisers now seen at 8,900, up from 7,000 at the end of 2014, German officials said.

He said: “According to my information, a weapons arsenal with war grade weapons was found in this search.

“The danger of fundamentalist Salafists who are ready to use violence arming themselves in Germany is very large. This secret raid finding this weapons cache makes this more than clear.”

Tipi, som har mottatt drapstrusler fordi han står opp mot voldelig fundamentalisme, jihad, frykter at sovende celler bygger seg opp for angrep i Tyskland.

He said: “The information about this is increasing. The fear is large that Salafist sleeper cells, jihadis, and ISIS terrorists in Germany get support from foreign intelligence services that are not friendly to us.

Tidligere er det rapportert om frykt for at flere hundre IS-soldater kan ha tatt seg til Tyskland, bortgjemt i flyktningstrømmen.

Nå som IS er under sterkt press i Syria og Irak og taper terreng, kan IS ønske å trappe opp aktiviteten i Europa. Våpenfunnet i Tyskland kan indikere at en slik tese kan være rett, mener den tyske innenriksministeren:

The discovery comes as the German government voiced concern that Islamic State (ISIS) could step up attacks in Europe as it loses territory in Iraq and Syria, and said its domestic intelligence agency is training to respond to a large-scale assault.

Interior Minister Thomas De Maiziere welcomed gains made by a US-led coalition against ISIS in Iraq and Syria, but said they were not diminishing the risk of attacks in Europe.

He said: «On the contrary, we fear that Islamic State will externalise, transfer its activities to Europe, especially because of military losses in the region.”

Tre syrere ble i juni arrestert, mistenkt for å planlegge omfattende angrep i Dusseldorf. Maaßen sier at sikkerhetstjenesten også frykter «ensomme ulver», «selvradikaliserte individ», og mulige «militante» som er smuglet inn som flyktninger.

Three Syrian men were earlier this month suspected of planning large-scale attacks in Dusseldorf.

He said authorities had identified clear evidence against 17 individuals who had entered Germany disguised as refugees, and most were either dead or had been arrested.

He said: ”We must keep a particularly close eye on this group of people.”

Vi har samme erfaring i Norge. I fjor kunne vi rapportere at PST bekreftet at terrorister søker asyl i Norge.   De kan ha kjempet for IS i Syria, Boko Haram i Nigeria eller al-Shabaab i Somalia. Noen av disse har PU avdekket, mens andre lever blant oss med oppholdspapirene i boks. I fjor høst fikk vi også bekreftet fra PU at de avdekket stadig flere asylsøkere «som gir grunn til sikkerhetsbekymring». I en åpen e-post ble det sagt at funnene ”er tiltakende og det er bekymringsfullt”. Det handlet særlig om funn av ekstremt material i asylsøkeres mobiltelefoner og nettbrett.

Vi har blitt tipset om at opplysninger i denne artikkelen om beslaget av våpen er uklart og omstridt. Hovedkilden til Expressens oppslag er Ismail Tipi, som selv skrev om dette på sin nettsiden. Fotoet i Expressens artikkel ser ut til å være et illustrasjonsfoto (scroll ned på denne lenken).