Islam

Når Saudi-Arabia løftes frem bør man kanskje sjekke avsenderen?

En kvinnelig stipendiat ved Universitetet i Oslo, gjør sitt beste for å løfte frem det vennlige demokratiet Saudi-Arabia. Dette landet tar så godt i mot mengder av syriske flyktninger, heter det. Skribenten, Laila Makboul, sitter ikke overraskende med begge beina midt i et ekstremistrede i Oslo. Laila Makboul synes overhodet…

En kvinnelig stipendiat ved Universitetet i Oslo, gjør sitt beste for å løfte frem det vennlige demokratiet Saudi-Arabia. Dette landet tar så godt i mot mengder av syriske flyktninger, heter det. Skribenten, Laila Makboul, sitter ikke overraskende med begge beina midt i et ekstremistrede i Oslo.

Laila Makboul synes overhodet ikke at Saudi-Arabia er et ”drittland”, en betegnelse hun bruker i tittelen på kronikken for å slå tilbake mot alle dem som de siste månedene har vist sin opprørthet over at eksempelvis antakelig verdens største teltleir med ditto fasiliteter står tom hele året – unntatt under haj, den årlige pilgrimsferden.

teltleir_Saudi_Arabia

Saudi-Arabias varemerke er et religionsfascistisk diktatur, med henrettelser og pisking. Ingen får flyktningstatus der. Men kom gjerne som gjestearbeider på dårlige lønnsvilkår.

Dette nevner selvsagt ikke Makboul i kronikken hos NRK. Vi tok en rask sjekk av hennes forbindelser, og det ledet rett til samme ideologi her i Norge. Makboul er en profil i sunnigruppen Al-Hidayah, der hun tidligere i år inviterte til veldedighetsmiddag gjennom annonsering hos Det islamske forbundet til Basim Ghozlan. Ghozlan er som kjent en mann som synes at Holocaust-tilhengeren Yusuf al-Qaradawi er et ”nydelig” menneske.

Laila Makboul

Laila Makboul

Al-Hidayah er for øvrig et sted Antirasistisk senter ved ordførerkandidat Shoaib Sultan mener unge norske konvertitter bør oppsøke.

Middagen kulturstudenten Makboul inviterer til, ledsages av ”inspirerende foredrag av Mufti Muhammad ibn Adam al-Kawthari”. Han omtales også slik: ”ingen andre enn den høyt anerkjente lærde mufti ibn Adam fra England!”

Rabitas_unge_ekstrem_predikant

Al-Kawthari har vi omtalt før. Han er en av de fremste lærde innen den ekstreme deobandiretningen på de britiske øyene. Denne predikanten driver blant annet en jenteskole i Leicester, som detaljstyres på alle nivå. Elevene er pålagt å dekke seg til. De minste med hijab og kappe, og de over 11 år må bruke ansiktssløret niqab i tillegg til kappe, både på og utenfor skolen. Han forbyr jenter å bli behandlet av mannlige leger, og han nekter dem å bruke tamponger. Likeledes forbyr han jentene å svømme hvis det er en mannlig badevakt eller ikke-muslimsk kvinne tilstede.

På fotogalleriet til skolens nettside er det derfor logisk at ingen jenter er avbildet. Øyner er jo som kjent en ”erogen sone”, som Maududi har formulert det.

Kawtharis lære sier videre at kvinner ikke har lov til å reise lenger enn 48 miles uten følge av ektemannen sin eller en nær mannlig slektning. Hun skal holde seg hjemme med mindre hun absolutt må ut. Flerkoneri er derimot tillatt. Å latterliggjøre polygami, mener han er det samme som å være vantro. En kvinne har heller ikke lov til å nekte sin mann sex. Videre er det forbudt å ha nære, intime eller fortrolige forbindelser med ikke-muslimer. Det er heller ikke lov til å omgås kafir, vantro. Ikke overraskende går han for obligatorisk steiningen for ektefolk ved utroskap og for amputasjon ved tyveri.

Det er kjekt å vite at norske studenter synes en mann som dette er et eksempel til etterfølgelse? Hva tenker NRK om denne skribenten?