Islam

Hvem er Norges mest fryktede?

TV2 slo i går stort opp at fem unge norske menn har reist til Irak og Syria for å slutte seg til Den islamske staten (IS). De ble i verste Texas «wanted»- stil presentert som Norges mest fryktede. TV2 oppfordrer leserne til å tipse kanalen hvis de har kjennskap til andre som har tilsluttet seg terroristene i IS, med lovnad om kildebeskyttelse. Her er det altså duket for action i TV2-stil.

Hvem synes TV2 egentlig norske myndigheter bør frykte mest – fem unge radikaliserte norske menn, tre av dem konvertitter, eller ideologene som forfører dem?

Hvorfor avslører ikke media i stedet predikantene som hentes hit og sprer hatideologi, og ikke minst: Hvorfor avslører de ikke hvem som inviterer disse predikantene?

IS blir beskrevet i media som tidenes mest grusomme krigere. Ut fra den beskrivelsen burde noen snart være interessert i å avsløre bakmennene; ideologene.

Aftenposten skal ha kreditt for at de fulgte opp vår utdypende dokumentasjon om at terroristen bak massakren i Nairobi ble radikalisert i Norge og hadde tilknytning til Rabitamoskeen og moskeen i Larvik. Avisa kan, hvis de vil, nå i neste omgang ta tak i ideologene, fortsette sin oppfølging av Rabita og andre moskeer ved å avdekke hvilke predikanter moskeene har invitert og forsetter å invitere hit.

HRS har skrevet om radikaliseringen i Rabita i Oslo i årevis. Først og fremst ved å fortelle hva slags ideologi som spres der av inviterte predikanter fra utlandet, men også ved å vise sentrale medlemmers tilknytning til ekstremistgruppa Profetens Ummah.

Eksempelvis avslørte vi at tidligere styreleder i Rabitas Unge i Oslo, Mohamed Farah, var medlem av Profetens Ummah. Han brukes som foredragsholder i Rabita og opererer med to identiteter i likhet med flere av medlemmene i ekstremistgruppa. På Profetens Ummah bruker han navnet Abu Abdullah Al Barzawi.

(For øvrig: Dette med multiple identiteter i religiøse trossamfunn – hva er det?)

Moskeen, med sin forstander Basim Ghozlan, har hentet flere ekstreme foredragsholdere til Norge. Vi kan bruke Mohammad ibn Adam al Kawthari som ett eksempel blant mange.

Da vi tidligere publiserte en liste over ekstreme ideologer som hentes til Norge, skrev en ung islamist på Facebook: «De skriver om alle sheikene våre!», og det er poenget vårt; det er liten vits i å ta læreguttene hvis man lar læremestrene gå. Så til Aftenposten, TV2 og andre medier som ellers som ønsker å avdekke hvem som skaper tilhengere av Den islamske staten, vi sender ikke en anonym e-post til TV2, men forventer heller åpenhet, demokrati og at ingen bør ha noe å skjule i et fritt, sekulært land som Norge.

Mohammad ibn Adam al Kawthari er altså bare ett eksempel. Liste over flere av predikantene med link til deres ideologiske budskap finner dere nederst.

Rabitas_unge_ekstrem_predikant

Denne fundamentalistiske predikanten driver blant annet Jameah Girls´ Academy i Leicester, en av flere omstridte islamskoler i Storbritannia. På jenteskolen styres det i detalj. Alle må dekke seg til: kappe og hijab for de minste – niqab fra 11 år og oppover. Han forbyr jenter å bli behandlet av mannlige leger. Han forbyr dem å svømme hvis det er en mannlig badevakt eller ikke-muslimsk kvinne tilstede, og nekter dem å bruke tamponger.

Kvinner har ikke lov å reise lenger enn 48 miles uten følge av sin ektemann eller en nær slektning, og skal ellers holde seg hjemme med mindre hun absolutt må ut.

Flerkoneri er derimot tillatt. Å latterliggjøre polygami er ifølge al Kawthari det samme som å være vantro. En kvinne har ikke lov til å nekte sin mann sex og det er forbudt å ha nære, intime forbindelser med eller føle kjærlighet for ikke-muslimer. Det er heller ikke lov å sitte, spise, leve med eller omgås vantro. Og han er selvsagt for den obligatoriske steiningen som straff for utroskap og for amputasjon ved tyveri.

Han er tilknyttet Darul Iftaa, som på websiden sin utsteder fatwaer og sies å tilhøre et nettverk av shariadomstoler i Storbritannia. Disse domstolene opererer bak lukkede dører, så beskyldningene om at de har utstedt fatwaer som oppfordrer til fysisk angrep på homoseksuelle i UK er vanskelig å få dokumentert, men al Kawtharis egen webside mer enn indikerer sannheten:

«Question: The questioner is about to start a career in law. Someone has told him that most aspects of English law would be forbidden to him to practise. Could he/she defend people of crimes (irrespective of guilt), and could they advocate rights for people such as homosexuals?

Answer: One should not help defend someone who is guilty of a crime. One must not help others gain a right prohibited by sharia or disapproved of by it. ‘When practicing law, one must do so within the limits of Shariah. As such, one is not allowed to advocate rights that are incompatible with Islam, such as recovering interest money and fighting for the rights of homosexual and/or lesbians.]»

Denne skolelederen er med andre ord helt på linje med Ubaydullah Hussain i Profetens Ummah.

Moskeen Rabita, som har hentet al Kawthari hit til for å undervise ungdomsgruppen sin, driver barnehage, barneskole, ungdomsskole, speidergruppe, fotballgruppe og kvinnegruppe… Er det virkelig noen som fremdeles lurer på hvor ungdommen blir hjernevasket og hva slags syn på kvinner og homofile som forfektes der i gården?

Olav Elgvin var ute i Aftenposten forleden og advarte mot å rette søkelys på hva som foregår i regi av moskeer i Norge. Han mener at dette ville føre til at muslimer føler seg mistenkeliggjort. Dermed vil radikaliseringen ytterligere skyte fart, er logikken til Elgvin.

Det er etter vår mening en svært pussig konklusjon å trekke, all den stund vi ser tusenvis av radikalisert ungdom på tross av at det fram til nå overhode ikke har vært noe søkelys på hva som foregår i norske moskeer. Stort sett bortsett fra her på rights.no, og vi er neppe mer betydningsfulle enn ideologene på denne lista med tilknytning til norske moskeer, islamske organisasjoner og dermed ungdommen vår:

Abdullah Hakim Quick, Abdur Rahman Dimashqiah, Abdur-Raheem Green, Abu Abdissalam, Abdulbary Yahya, Abu Taubah, Abu Usamah at-Thahabi, Assim al-Hakeem, Bilal Philips. Haitham al-Haddad, Hamza Tzortzis, Hussain Yee, Jalal Ibn Sa’eed Mohabbat, Jamal Badawi, Kamal El-Mekki, Khalid Yasin, Muhammad Alshareef, Muhammed Salah, Murtaza Khan, Riad Ouarzazi, Saeed Al Qaadi, Said Rageah, Salim Al-Amry, Shady Alsuleiman, Siraj Wahhaj, Yasir Qadhi, Yusuf Estes, Zakir Naik, Abdur Raheem McCarthy

Vi håper Aftenpostens journalister gjenkjenner et par av dem som forbilder for terroristen i Nairobi: Khalid Yasin og Zakir Naik. Likeledes fokuserer på at imamen som har blitt brukt som mentor for ekstremistene i årevis, Imam Sandnes, anbefaler Zakir Naik når det gjelder «spørsmål og svar om islam.

Dette er altså «våre sheiker», anbefalt på Islam Nets hjemmeside og brukt som foredragsholdere i store norske moskeer. Mange av disse er med god grunn nektet adgang til flere land.

Vi venter spent på en oppfølging fra TV2s om hvem Norge har mest grunn til å frykte.