Islam

Asia Bibi henges i Tahir ul-Qadris navn

Den kristne kvinnen Asia Bibi ble i 2009 beskyldt av muslimske kvinner for å ha svertet islamstifteren Muhammed. Det hele skal ha handlet om press om å konvertere til islam, for så å nekte Bibi å drikke av samme vann som dem, da hun som kristen er ”uren”. Fembarnsmoren har siden dette sittet i fengsel, to toppolitikere er henrettet for å ha talt mot dødsstraff for blasfemi, og nå får Islamsk Råds, Mehtab Afsar, sitt idols ideologi manifestert i all sin grusomhet. Minhajbevegelsens øverste leder, Tahir ul-Qadri, er arkitekten bak Pakistans blasfemilovverk. Han er den fremste ledestjernen for Minhaj ul-Quran i Norge også.

Til tross for omfattende internasjonalt press, avviste domstolen anken fra Asia Bibi og hennes advokat. Dødsdommen er nå endelig.

Det er vel knapt noen andre enn konspirasjonsteoretikere som tror at den kristne Asia Bibi ville vært så ”vågal” at hun sa et eneste kritisk ord om Muhammed foran muslimer. Hele saken fremstår som en grotesk farse.

asiabibi_yngre_år

To ledende politikere forsvarte Bibi. Den ene statsråd for minoriteter, Shahbaz Bhatti, den andre guvenør i Punjab, Salmaan Taseer. Begge ble brutalt myrdet. Bhatti av sin egen livvakt. Dommeren som våget å dømme ham for drapet, måtte flykte fra Pakistan for ikke selv å bli drept.

Slik går dagene i Pakistan, De renes Land.

This week, despite international outrage and hundreds of thousands of people signing a petition for her release, Ms Bibi lost an appeal to have her sentence overturned, meaning she now faces death by hanging.

The shocking case hit global headlines after two prominent politicians who tried to help Ms Bibi were assassinated, one by his own bodyguard.

Lawyers showered the killer with rose petals when he appeared in court and the judge who convicted him of murder had to flee the country.

Ms Bibi’s lawyer, Naeem Shakir, said her accusers have contradicted themselves many times since first raising their complaint.

Two witnesses allegedly involved in the incident did not appear in court, he said.

A Muslim prayer leader did appear, saying he did not witness the original altercation, but that Ms Bibi had confessed to the supposed crime in front of him.

Ved å konvertere til islam, kunne Bibi ha blitt benådet.

Det er absolutt på sin plass å fremheve den ekstreme ideologen bak lovverket om dødsstraff for blasfemi. For våre faste lesere er han ikke minst kjent som ”løgneren fra København”: Tahir ul-Qadri benektet for åpent kamera at han stod bak innføringen av blasfemilovverket. Så glemte han et annet kamera i en annen verdensdel, der han sitter og praler på urdu foran en skjegget mannsforsamling om hvordan han klarte å overbevise diktatoren Zia ul-Haq om velsignelsen med å drepe mennesker for taler og uttalelser som kunne støte Allah eller Muhammed eller islam.

Dette er altså idolet til Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd. Han er tidligere talsperson for Minhaj ul-Quran i Oslo, nå i styret i denne moskeen/bevegelsen. Men er dette interessant for norske journalister? Foreløpig ikke, selv om vi har etterlyst en viss kritisk sans om dette i ganske mange år nå. Men det kommer vel en dag…