Innvandring

Det gjærer på grasrota

Vi er mange som gjennom årene har fryktet at den pågående ikke bærekraftige innvandringen vil polarisere de europeiske landenes beboere og skape sosial uro og politisk vold. Fire hendelser siste dagene, to fra Norge, en fra Tyskland og en fra Italia, tyder på at bekymringen var kan ha vært enn rettmessig.

Det er nå en bred erkjennelse av det faktum at innvandringen fra ikke-vestlige land ikke er økonomisk bærekraftig. Det samme gjelder fra den tidligere Østblokken, som tall fra Finansavisen viste i fjor. Mer bekymringsfullt er den manglende verdimessige bærekraften, som enhver opplyst sjel nå burde se, grunnet etablering av religion som ikke har gått gjennom opplysningstiden, og som derfor bringer med seg undertrykkelse og ekstremisme i større og større grad. (Som vi rapporterte i går, har politi og sikkerhetstjenester nå økende problemer med å holde tritt med utviklingen.)

For få dager siden ble Tyskland vitne til en voldsom demonstrasjon mot salafisme, ifølge arrangøren, iscenesatt av hooligans og der høyreekstreme sluttet seg til rekkene. Som man ser her, går det ikke pent for seg, mildt sagt. Det var tillyst 1500 personer til demonstrasjonen i Köln, som endte opp med 4 000 deltakere, omfattende vold mot politiet, som fikk minimum 44 av mannskapet skadet, og rundt 17 arrestasjoner. Politiets fagforbund er i sjokk over den svært voldelige hendelsen, som disse bildene vitner om, rapporteres det.

Kilder i politistyrken sier at demonstrantene brukte islamsk terror og ekstremisme som et skalkeskjul for sitt generelle behov for å få utløp for vold, og det snakkes om ”en ny type vold” hvis massen demonstranter vokser ytterligere. Tysklands justisminister lover å slå ned på både salafister og høyreekstreme og hooligans i tiden som kommer. (Jeg fristes til å spørre: har dere kapasitet, gitt mengdene på ulike sider vi nå begynner å snakke om?)

Frankfurter Algemeine rapporterte også fra hendelsen: «Das war keine Fußball-Demo»

På lørdag så Italia en demonstrasjon i det økonomiske senteret Milano som landet ikke har sett maken til, så vidt jeg forstår. Under parolen ”Stopp invasjonen” marsjerte 40 000 personer, der Liga Nord var sentral. Det ble tatt til orde for å tre ut av Schengen-samarbeidet, mot ulovlig innvandring, mot moskeer, og folk benyttet også anledningen til å snakke nedsettende og vulgært om andre temaer, rapporterer Document.nos Christian Skaug fra Italia. Ikke akkurat (bare) en anstendig demonstrasjon mot reelle problemer, islamsk ekstremisme og masseinnvandring. Motdemonstrantene telte rundt 3 000, blant dem slørkledde kvinner.

Da skal vi hjem til egne breddegrader, og (den notoriske) Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Her ble det servert ”lunsjpåfyll”, som arrangementets logo er, for fem dager siden. Av Facebook-invitasjonen ser vi at det handler om legitimiteten av bruk av politisk vold, og at det nettopp er de med erfaring fra den voldelige venstresiden, Lars Gule og Jan Kallevik, (politisk aktivist, kjent for svært aktiv voldsdeltakelse og forfatter av boken XTRM – krig i Oslos gater, som er innledere, sammen med Antirasistisk senters Shoaib Sultan, som tilsynelatende trives i selskap med ytterliggående på venstresiden. Den eneste jeg savnet i panelet her er Tor Bach, som tidligere har uttalt at å banke folk er i hans politiske ånd. Dette er altså lunsjen som tilbys ungdom på høyskolenivå. Jeg undret meg umiddelbart da jeg så denne annonsen for noen dager siden: ville det vært mulig med en tilsvarende debatt, der panelet besto (kun) av ytterliggående på høyresiden? Svaret hadde jeg umiddelbart, og det har sikkert du også.

At temperaturen på grasrotplan øker, viser også tilfellet Park-Vilks. Kunstneren og kunstvitenskapsmannen, den drapstruede og attentatutsatte Lars Vilks var invitert til Oslo av Document.no for å gi sitt syn på hvem den svenske gatekunstneren Dan Park er og hva kunsten hans kan sies å presentere. Nå er det slik at Park er dømt for rasisme i Sverige fordi retten blant annet mener at kunsten hans ikke er samfunnsoppbyggende (sic!), den skaper ikke en god tone mennesker imellom, og for hets mot folkegrupper samt sjikane og ærekrenkelse av enkeltpersoner. Så, da så, da har de ytterliggående på venstresiden en ualminnelig fin sjanse til å demonstrere mot ”fascismen og nazismen”, ikke sant? Organisasjonslivet tok magedrag og samlet alle mulig krefter: Radikal Portal, ARS, AUF, SU, Ungdom mot rasisme, Rødt, Rød Ungdom, Motmakt, Kvinnefronten med flere. ”Hele” 105 deltok, meldte NRK Dagsrevyen (om kommentaren fra journalistens side i selve Dagsrevyinnslaget om at ”hele 105 personer” deltok var ironi, vites ikke, men jeg tviler på det, ettersom NRK ikke hadde et ord med fra innsiden av Deichmanske bibliotek eller noe som helst substansielt om hvem Lars Vilks er. Det var ytterliggående som fikk lire av seg nazisme og fascisme flest mulig ganger, som det hele handlet om).

Neste gang disse organisasjonene har mulighet til å demonstrere mot en person og åndsmenneske som Lars Vilks eller andre som våger å se med et skråblikk på islam, og også forsvarer kunstnere som ikke leverer ”oppbyggende kunst”, er det godt mulig det blir flere i rekkene. Da kan det med ett det hele enda opp i Bachs ånd: la oss banke nazisvina.

Her er en ganske informativ artikkel om hvem Dan Park er, fra danske Politiken, sistnevnte ikke kjent for å være høyrefascistisk eller liknende.