Islam

Ekstrem ideologi i skoler for muslimske barn

Vårt politiske lederskap undrer seg: hvorfor blir så mange av borgerne våre så hatefulle mot samfunnet som gir dem alt av friheter, rettigheter og goder? Et helt avgjørende svar ligger rett foran nesene til politikerne: Spredning av ekstrem ideologi. Verken barn eller voksne spares. Siste avsløring er å finne i Tower Hamlet i London. Der er ekstremismen på innsiden av veggene der skolebarn undervises. Mens i Halden rekrutteres det til Al-Shabab.

Jeg så det med egne øyne i London for litt under to år siden. På utsiden av East London Mosque i bydelen Tower Hamlet, kom en gutteklasse gående på fortauet midt på dagen, fra en del av det massive moskékomplekset til en annen. Ideologisk stoler jeg ikke ett sekund på at det ikke er ekstrem ideologi involvert når læreren stiller i posebukser etc og barna kles som de gjør her. Dette handler ikke om fordommer, men erfaring.

EastLondonMOsque.gutter

East London Mosque ble avslørt i 2010 av Channel 4 som gikk inn med skjult kamera. Til tross for at det også er en åpen kjensgjerning at hatpredikanter har klippekort i moskeen, inkludert Anwar Al-Awlaki før USA drepte ham, samme mann som vår hjemlige terrorist Hassan Abdi Dhuhulow promoterte på islam.no under ledelse av Basim Ghozlan, fortsetter offentlige kroner å trille inn til moskeen og alle dens underliggende organisasjoner. Og selvsagt huser moskeen privatskole for barn.

Her er den videre planen for dette gigantkomplekset, reklamert for på moskeens yttervegg:

prosjekt_Utbygging

Hvilke skoler britiske myndigheter har satt under lupen i Tower Hamlet, konkretiseres ikke. Det snakkes om minst et dusin. Det nye denne gangen, er at det ikke er sekulære skoler som avdekkes som bolverk for islamsk ekstremisme, slik vi så det i infiltreringsskandalen i Birmingham. Det er private religiøse skoler det handler om i London. Det mer enn antydes at det også er vist voldelige jihadfilmer for barna.

Når gatebildet er slik i Tower Hamlets delbydel White Chapel, tror man fremdeles på at islambudskapet er likestilling, likeverd, religiøs frihet, sekulære rettsverdier og ytringsfrihet?

toniqab3

Utenriksminister Børge Brende bekreftet på TV2-sendingen i dag morges hvor vanskelig det er for maktmennesker som ham å erkjenne det vel de fleste har fått med seg, nemlig at islam sliter med en del grunnleggende problemer. Men fasiten for Brende er denne: -ISIL har ingen ting med islam å gjøre. Det er så langt unna islam det er mulig å komme. De misbruker islam, sa Brende.

Man kan gjenta disse mantraene til man tror på dem. Det hjelper dog ikke overfor de skriftlærde og predikantene og moskeene og bevegelsene. Og ofrene er særlig barn og unge, sviktet av toppolitikere som nekter å ta en realitetssjekk og handle kontant.

Denne ansvarsløse politiske handlingen har allerede kostet oss dyrt, og den ideologiske regninga vokser for hver eneste dag.

Hva tror Brende er budskapet til barna på koranskole i eksempelvis Tawfiiq islamsk senter, Norges nest største moské, der somaliere dominerer? Moskeen som (selvsagt) inviterer hatpredikanter, som Lily Bandehy og jeg skrev om i kronikk i Aftenposten.

Men alle avsløringer av ekstremisme i moskeer og bevegelser, enten det er i Norge eller andre europeiske land, får ingen konsekvenser – det til tross for disse IS-tider.

Et interessant ekstremistspor for oss i Norge merket jeg meg på NRK Dagsrevyen i forrige uke (torsdag 25/9) knyttet til Halden-moskeen der Norges første kjente selvmordsbomber var et forbilde for moskeens medlemmer. Somaliakjenner Stig Jarle Hansen forteller i denne sammenhengen at flere er blitt rekruttert til Al-Shabab i ”dette miljøet”, og at det har vært møter og kontaktpunkt mellom miljø i Göteborg som rekrutterer til Al-Shabab og Halden. (Her bør det skytes inn at PST har sagt at de ikke har kontroll over hvor mange som har reist fra Norge for å tilslutte seg Al-Shabab).

Det er én moské i Halden, der selvmordsbomberen holdt til. I samme Dagsrevyinnslag uttrykker moskeens ledelse at de ikke ante at Burhan Ahmed Abdule hadde noen ekstreme synspunkt, mannen som i hele sin botid i Halden var medlem av terrorgruppa i Somalia, al-Itihaad al-Islamiya.

Hvor lenge skal media la dette narrespillet få lov til å fortsette?

Lurer eksempelvis NRK på hva barna lærer på koranskole i Halden? Fred og frihet?

Når vi nå også advares fra Egypt om vår hjemlige ekstremisme, er kanskje tiden overmoden for å ta innover seg realitetene?

Storbritannia: Independent Muslim schools in London to face new ‘Trojan Horse’ inquiry amid claims extremists are promoting hardline views in classroom