Politikk

Folket støtter opp

Sjefen for Trondheim Øyelegesenter, Jan Guldahl, får en voldsom støtte etter innlegget om hijab og verdikamp i Adressa i går. I kommentarfeltet er det unison applaus for Guldahl. Et signal meningseliten vil lytte til?

Det hele startet med at Guldahl gikk ut i media og fortalte at han ikke ønsket å ansette medarbeidere som bruker hijab.  Dette fikk to fotballklubber til å trekke seg som potensielle mottakere av sponsorkroner fra Guldahls øyelegesenter.

Vi skrev om ”verdidramaet” i Trondheim senest igjen i går  , etter at en jurist var ute i en fast spalte mot Guldahl, der han utviste intellektuelle og verdimessige kortslutninger fra første til siste setning. Juristen Ørjan Greiff Johnsen levnes ikke mye heder for tankerekkene sine, det vil si ingen lesere støtter han i kommentarfeltet, tvert om.

Guldahl derimot har så langt fått unison støtte fra leserne, der kommentarer nå har fått over 150 likes, som etter min observasjon er meget høyt i Adressas debattfelt.

Her er noen kommentarer:

Morten Håland: En klarsynt øyekirurg blant de blinde politisk korrekte. Enkelt og greit

Inge Fidelstad: Godt det finnes noen med ære og rygg til å stå opp mot den totalitære religionen som elite, politikere og media ønsker å tre ned over hodene vår! Godt noen ser gjennom den politisk korrekte propaganda som vi er tvangsforet med i så mange år. Tusen takk Guldal for at du forsvarer demokratiet, friheten og likestilling i en vanskelig tid!

PolitiskUkorrekt: Jan Guldahl, takk for at du har integritet til å stå rakrygget i denne hetsen og stormen fra de politisk korrekte og mainstream media. (les Ranheim, Orkla og Adressa). De kan umulig ha satt seg inn i hva denne saken egentlig dreier seg om.

Jon Faller: En klarsynt øyelege tilbyr behandling til de etisk snøblinde. Les og lær!

LailaHansen: En stor takk til Jan Guldahl som sier det som veldig, veldig mange mener, men som er for feige til å mene noe som helst offentlig. Tusen takk.

Karsk: Jeg støtter Guldahl fullstendig. Ørjan Greiff Johnsen må virkelig forsøke å sette seg inn i hijabens historie før han kommer med vrøvl som han gjorde. Hvorfor tror han at hijaben har mer og mer utbredelse??? Hijaben er bare en lett-variant av burka. Det handler om akkurat det samme og det er at kvinnen må være «ærbare» og skjule sitt hår for ikke å friste menn. Det er også en markør for å vise avstand mot «løse» vantro kvinner. Hva med det perspektivet?? Vi vet at det har vært æresdrap (legg vekt på ære her) både i europa og i usa/canada fordi muslimske jenter har sneket seg til å ta av seg hijaben når familien ikke så dem. Er det en berikelse så det holder for Greiff Johnsen? Tildekking av kvinner i en ÆRESKULTUR betyr hverken selvstendighet eller fritt valg.Like lite som burka eller niqab er et frivillig plagg som viser at kvinnene er selvstendige og høyt utdannede. Nå må det snart være slutt på tøvpratet om hijaben som et uskyldig plagg. Det er islamistenes fremste stempling av sine kvinner. Og jo flere muslimer, jo større press på kvinnene for å være «ærbare» nok. Og når de aller fleste bruker hijab, så er det kun niqab som kan tilfredsstille ærbarhetskravet. Og det kaller Greiff Johnsen for et fremskritt. Herre, gi meg styrke, sier jeg bare…

Mon tro om reaksjonene på innleggene til Greiff Johnsen og Guldahl gjør inntrykk på redaksjonen i Adressa? Inntrykk i den forstand at man klarer å åpne verdidøra litt på gløtt?

Hver eneste større by i Norge hadde trengt slike forlåsende verdidebatter. Det hadde endret Norge i riktig retning.