Islam

Orkla nekter å svare om hijab og mediehets

Øyelege Jan Guldahl har utfordret Orkla: hvorfor vil dere ikke innlede et sponsorsamarbeid med meg? Handler det om en hijab og redsel for å bli svertet av media? Men den gang ei: Orkla våger ikke svare åpent og ærlig.

Vi skrev senest i går igjen om verdidramaet som utspiller seg i trønderfotballen.

Verdidramaet i trønderfotballen ruller videre. Fotballklubben Orkla tok kontakt med øyelege Jan Guldahl for å få en hånd ned i pengebingen hans. Da Guldahl gikk ut med budskap om at hijab ikke aksepteres på hans ansatte ved Trondheim Øyelegesenter, ble det taust fra styret i Orkla, det vil si at klubben takket nei til et antakelig sekssifret sponsorbeløp. Hvorfor halen forsvant mellom beina, nei, det vil ikke Orklas styre si ett ord om.

Guldahl valgte derfor å utfordre Orkla i Avisa Sør-Trøndelag med et avisinnlegg i går. I dag ”svares” det fra Orkla  

Guldahl avslutter innlegget sitt med å si at han tror Orkla trakk seg fra samarbeidet fordi klubben fryktet hets fra media. Det ønsker ikke styrelederen å kommentere.

– Det har vi ingen kommentar til og står på at det var en helhetsvurdering som ble gjort av styret, sier Evjen (som er styreleder, min merknad).

Da skulle jeg gjerne like å vite hva denne helhetsvurderingen handler om…  

Det er en forstemmende verdiutvikling denne saken speiler. Når hijab på ansatte (eller ei) skaper slike reaksjoner – ikke minst behørig hjulpet frem av en journaliststand som verken fremmer fakta om hva hijab signaliserer eller selv har verdikompasset på rett kurs – kan man jo ane hvilke stormbyger vi vil vitne i årene som kommer. 1 – 0 til hijaben og media, mens det norske demokratiet seiler akterut.