Politikk

Aftenposten

Aftenposten medvirker i dag til å legitimere vold. Tittelen på kronikk avisa trykker er ”Stadig mer fremmedfiendtlig”. Deretter følger mellomtitler som dette: ”Erklærer krig mot muslimer.” ”Hat mot innvandrere.” Hva gjør man med slike grusomme mennesker? Ja, det handler om vi i HRS.

Kronikken signert Antirasistisk senter  kan umulig være annet enn et desperat forsøk på å løfte seg ut av den ekstremismen de har knyttet seg til, avdekket i flere runder på rights.no. Som at de samarbeider tett med Basim Ghozlan og Rabitamoskeen, samarbeider videre også med Islamic Cultural Centre. Melder seg på arrangement for å hedre en antatt drept norsk jihadist i Syria. Og at de har ansatt en rådgiver, Shoaib Sultan, som ikke klarte å ta avstand fra Yusuf al-Qaradawis drøm om å fullføre Hitlers Holocaust da han var generalsekretær i Islamsk Råd. Ei heller klarte han å ta avstand – år ut og år inn – til drap av homofile i Iran. Spørsmålet om hva IRN og Sultan skulle mene ble sendt til Qardawi (!), og om han svarte, har aldri kommet frem.

Her er en artikkel om dette.

Det mest alvorlige er at Aftenposten lar ARS slippe på trykk med dette. Vi har sendt kronikktilsvar, men Aftenposten nekter å trykke den. Begrunnelsen er at en kronikk ikke kan besvares med en kronikk.

Jeg er dypt rystet over at Aftenposten medvirker til å legitimere vold. Det er nettopp det samme enkelte medier i Danmark har gjort med Lars Hedegaard – manet frem et bilde av han som et umoralsk, hatefullt menneske – som endte med skuddene i København (ja, vi vet ikke motivet, men man trenger ikke være Petter Smart for å forstå at det ikke var Hedegaards argumentasjon mot EU som første til attentatforsøket).

Vi kommer med mer.