Familiegjenforening

Hanssen vil legge om innvandringspolitikken

Kanskje HRS sitt arbeid virkelig skal begynne å bære frukter nå. Hvis ikke statsråd Hanssen skvises som en sitron.

HRS har i flere år arbeidet for en ny innvandringspolitikk som (1) vil beskytte unge mot tvangsekteskap, (2) mot å bli brukt som levende visum for søskenbarn, og (3) for å sikre at barn og unge får oppvekst og skolegang her i landet, rapport i pdf. I dagens VG kom et lenge etterlengtet utspill fra Regjeringen, ved Bjarne Håkon Hanssen: Han vurderer ny innvandringspolitikk for å nettopp å beskytte unge mot tvangsekteskap: Økt aldersgrense til 21-24 år for å hente ektefelle til Norge, tilnytningskrav til Norge for å hente nyetablert ektefelle hit, og økt forsørgerkrav. Han vurderer også å si stopp til henting av nære slektninger gjennom ekteskap.

I følge VG, refereres det i et internt notat i Regjeringen til at av de i 2.generasjon norskpakistanere som giftet seg i 2004, inngikk hele 80 % henteekteskap, både blant gutter og jenter, statistikk presentert i HRS sin siste rapport, Ekteskap blant utvalgte innvandrergrupper i Norge (januar 2006).

Det er å håpe at SVs ledelse forstår at de må ta ansvar nå, og lar fagre ord om kvinner og barns rettigheter også omfavne våre nye borgere. Men så langt ser ikke det ut til å skje, i alle fall ikke om vi skal lytte til SVs Aktahr Chaudry. Les og hør hos P4

Les også om saken hos Dagbladet.no