Innsparket

Ukens gjensyn

Med pågående stort fokus på æreskultur, har vi valgt et gjensyn med Jeanette og hennes historie. Derfra tar vi steget til hvordan norske skribenter heller sverter vår tids modigste tenkere enn å lytte til dem.

I tillegg til ukens artikler har vi valgt ut artikler fra arkivet som omhandler dagsaktuelle politiske problemstillinger, forhåpentligvis til glede for gamle og nye lesere. Vi har et omfattende artikkelarkiv og anbefaler også å bruke søkefunksjonen for å finne artikler om temaer dere er spesielt opptatt av.

Vi oppfordrer også til å sende inn leserbrev.

Med pågående stort fokus på æreskultur, har vi valgt et gjensyn med Jeanette og hennes historie. Derfra tar vi steget til hvordan norske skribenter heller sverter vår tids modigste tenkere enn å lytte til dem. Vi tar også et tilbakeblikk på avdekkingen av 33 gjennomførte kjønnslemlestelser av jenter i Norge i perioden 2015 – 2019, og vi ser på problemene som oppstår når forskere er stadig mer servile i sitt forhold til makt og myndigheter. Så er vi innom Ole Asbjørn Ness som blant annet sier at det er viktig å diskutere islam for islam endrer samfunnet vårt – men at islam bare er et problem fordi vi er svake. Etter at regjeringen denne uken går inn for ny abortlov, tar vi også opp igjen spørsmålet: Hvem skal avlive barna?

God lesning!

Min vei ut av islam

Aftenpostens konspirasjon om «konspirasjonsteori»

33 kjønnslemlestelser: – Som far blir jeg helt satt ut av at dette foregår i Norge

Etterlyser «frekkere» forskere – en god idé

Løgn, svakhet og frihet

Hvem skal avlive barna?