Islam

Rasisme, sier toppolitikere etter forslag om å fjerne islamske symboler

Flere topper hos Sverigedemokraterna (SD) vil begrense islams makt i det offentlige rommet ved å forby halvmåner og minareter, samt rive arkitektoniske moskébygninger. Dette fordi islams verdier ikke kan forenes med det svenske samfunnets verdier og normer, ifølge SD. Andre partier raser nå mot SD med beskyldninger om hat og rasisme.

Det startet sent i november i fjor med at SDs partileder gikk ut med budskapet om å rive moskeer med en arkitektur fra det utvidede Midtøsten. Ikke bare det. SD-lederen vil også fjerne minareter og andre symboler i det offentlige rom som symboliserer totalitær islam. I en tale til partikolleger tegnet han et mørkt bilde av Sverige, som han mener er «et ødelagt, splittet og farlig land».

– Vi har krig i gatene i dag, sier Åkesson og beskriver en utvikling med alvorlig vold som «går rett til helvete».

Socialdemokraterna er synderen

Åkesson pekte på den største synderen, Socialdemokraterna (S), som har fundamentalistiske muslimer i sine rekker, og som er avhengig av islamisters stemmer for å fortsatt være Sveriges største parti. Sosialdemokratene svarte ham med at dette er «rene løgner», og utspillet blir karakterisert som «hatefullt». Tja, er det nå det? Er sannheten «hatefull», så er det kanskje avsender, S, som står på ustø grund.

I talen gikk Åkesson også til angrep på «islamske monumenter» i bybildet.

– Vi må begynne å konfiskere og rive moskébygninger der antidemokratisk, antisvensk, homofobisk, antisemittisk propaganda eller generell desinformasjon om det svenske samfunnet spres, sier han.

– Minareter, kupler, halvmåner eller andre attributter som fungerer som islamske monumenter i bybildet bør fjernes helt.

Åkesson vil også at sikkerhetstjenesten Säpo skal kunne overvåke moskeer i det skjulte, noe vi på bakgrunn av konkret informasjon under hånden antar sikkerhetstjenester over hele Vest-Europa allerede gjør.

I Norge er Åkessons motstykke Christian Tybring-Gjedde (FrP) som i intervju med HRS har sagt følgende:

– Islam fører til tap av den personlige friheten. Individet viskes ut. Konformitet legger seg som et teppe over samfunnet. Skaperkraften svekkes. Islamsk livsstil er det frie samfunnets største trussel.

Han fortsatte slik:

– Jeg er sikker på at jeg har majoriteten av det norske folket på min side når jeg sier at islam og det åpne demokratiet er i dyp konflikt med hverandre.

Ny i ledelsen vil forby islamske symboler

Nå følger en annen i SDs toppledelse, Richard Jomshof, opp Åkessons utspill. Når det gjelder islams stadig sterkere posisjon i Sverige, beskriver Jomshof moskeer som symboler på en religion som ikke kan forenes med det svenske samfunnets verdier og normer, og at det i utgangspunktet er en svært fremmed og imperialistisk ideologi.

SD-toppen konstaterer også at dersom islam hadde vært en ren politisk bevegelse som etablerte seg i Sverige på så kort tid, ville folk ha reagert annerledes.

Å forby islams symboler offentlig, akkurat som hakekors, mener han kan være en løsning.

– Ja absolutt. Det er tydelig at ikke minst minareter, halvmånen, er et symbol som representerer det islam står for. For mange mennesker, inkludert meg, representerer det noe veldig farlig. Noe veldig dårlig. En lignende begrensning er definitivt en mulig vei videre. Nøyaktig hvordan det skal se ut kan diskuteres, sier Jomshof og peker på at mange eks-muslimer ser det på samme måte som ham.

Disse uttalelsene får Centern (svenske Senterpartiet) til å gå av hengslene. Både partileder Muharrem Demirok og partiets migrasjonspolitiske talsperson, Jonny Cato, raser.

I et intervju med TT sier Demirok at uttalelsen er «ekstremt alvorlig» og at han mener at «folk flest venner seg til at Richard Jomshof og Sverigedemokraterna bruker all sin tid på å så splittelse og hat».

– Det er en videreføring av det vi har sett siden Sverigedemokraterna fikk tilgang til regjeringskontoret. De fortsetter hatytringene sine med enda større tyngde, sier Demirok.

Cato mener uttalelsen er «for jævlig».

– Det betyr at SDs rasisme når nye grenser, der de gjør det klart at de ønsker å kaste våre grunnleggende religionsfriheter og rettigheter i søpla, sier han til Aftonbladet.

Hat og rasisme, der altså.

En annen fra venstresiden er Socialdemokratiets gruppeleder i Riksdagen, Lena Hallengren.

– Dette følger den linjen han alltid har fulgt. Han er en islamhater, må man si, jeg tror han vil beskrive seg selv som det. For hvert utsagn han kommer med, uansett hvor ekstremt det måtte være, er det som andre venner seg til det, sier Hallengren.

Å stå opp for frihetsverdiene våre, det vil si å tale maktislam – en religionspolitisk ideologi – midt imot, er altså en risikosport der man får de verste etikettene slengt etter seg, og det uten at det stilles krav om en saklig begrunnelse for hvorfor det angivelig er hat og rasisme å kjempe mot krefter som vil rasere frihetsverdiene.

Skal bygge en moské hver eneste måned

Verden snus på hodet, et klassisk mottrekk når noen prøver å nærme seg dinosauren i det offentlige rommet. At SD nå tydeligvis har bestemt seg for å begynne å ta opp kampen mot den åpenbare islamiseringen av Sverige, tilsier erfaringsmessig at om 10 til 15 år er det SD sier i dag blitt allemannseie i svensk politikk. Spørsmålet er om Sverige tåler 10 til 15 år til med moskébygging og tilsløring av det offentlige rommet.

Før jul ble det jo kjent at et nasjonalt prosjekt i Sverige har som mål å bygge en ny salafistisk moské hver måned. Tanken er at hver eneste by i Sverige skal minst ha én moské, liten som stor by. Bak prosjektet står helstøpte salafister.

Prosjektet med det talende navnet «Vi mår bra» (Vi har det bra), har fått ytterst lite oppmerksomhet, det til tross for at det ligger an til å skape en totalitær ideologisk tsunami over hele Sverige. Prosjektet, hvis det lykkes, kan endre Sverige for alltid og føre landet mange skritt nærmere et religiøst diktatur.