Antisemittisme

Mads Gilbert med åpen hyllest av Hamas-terror

I en tale holdt i Cape Town 20. november hyller lege, aktivist og Rødt-politiker Mads Gilbert terroristene som slaktet ned sivile israelere under angrepet 7. oktober. Israelerne var feige som løp, mens Hamas-terroristene var modige som turte å slåss mann mot mann, sa Gilbert, som mottok applaus fra et åpenbart like antisemittisk publikum som ham selv. NRK lar seg dog ikke stoppe: Lørdag morgen var Gilbert igjen hentet inn som sannhetsvitne om situasjonen i Gaza, med påfølgende kommentar fra statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om at "det gjør inntrykk å høre". 

Mads Gilbert er lege, nødhjelpsarbeider og politiker for Rødt. Han er spesialist i anestesiologi og klinikkoverlege ved Akuttmedisinsk klinikk ved Universitetssykehuset Nord-Norge og har vært professor II i akuttmedisin ved Universitetet i Tromsø siden 1995, oppsummerer Wikipedia, men først og fremst er Gilbert glødende Palestina-aktivist. At han også er en like glødende antisemitt beviser han selv til fulle i et foredrag holdt i Cape Town, Sør-Afrikas hovedstad, i slutten av forrige måned.

Hele foredraget kan du se her, mens klippet som er postet på X er det som inneholder Gilberts rene hyllest av Hamas.

Gilbert regelrett håner ungdommene som ble ofre for Hamas grufulle nedslaktinger, voldtekter og kidnappinger den 7. oktober. De løp fordi de var for feige til å slåss mann mot mann, fastslår Gilbert, mens han omtaler terroristene som «modige». Ifølge Gilbert var terroristene slett ikke terrorister, men motstandsmenn som reiste seg mot undertrykkingen av okkupanten Israel.

Når man registrerer fanatismen til Gilbert, er det en fanatisme han har brukt tiår på å opparbeide. Gilbert har vært Palestina-aktivist helt siden 1970-tallet, og er ifølge Wikipedia også en av arkitektene bak at Tromsø ble vennskapsby med Gaza i 2001.

«Sannhetsvitne» for NRK

Man skulle kanskje forvente at Gilbert med sitt frenetiske jødehat ikke ble vurdert egnet til å kommentere situasjonen i Gaza i norske medier, men det er åpenbart ingen vurdering statskanalen har foretatt seg. Lørdag morgen var Gilbert hentet inn på link fra Kairo for å fortelle hvor grusomt det er på Gaza, og hvordan det er «umulig å slippe inn» med nødhjelp. Man kunne like gjerne hentet inn en nynazist for å kommentere Anders Behring Breiviks terrorangrep og forvente upartiskhet. Det er hinsides all redelighet å benytte antisemitten Gilbert, men NRK gjør det likevel, og påfølgende får også statsminister Jonas Gahr Støre uttale seg om at vitnemålet gjør sterkt inntrykk.

Den norske antisemittismen er sterk og tydelig og vekker oppsikt utover landegrensene. Helt siden Hamas gikk til terrorangrep mot Israel har NRK vært i særstilling blant norske medier med sin pro-palestinske dekning av krigen, men å hente inn Gilbert er et hittil bunnivå.

Den italienske journalisten Giulio Meotti avga Norge et besøk i spaltene til den israelske avisen Israel National News. Han trakk blant annet fram flaggingen med det palestinske flagget utenfor Oslo rådhus, Tromsø som vennskapsby med Gaza og ulike eksempler på norsk Israel-boikott. – Når synagogen i Trondheim samtidig er et av landets strengest bevoktede bygg, kan man tenke at Quisling ville vært stolt, skrev Meotti.

Han hadde rett. Gilberts tale viser med all tydelighet hvordan vaskeekte jødehat ser ut. Som en venn skriver på Facebook; Dr. Mengele i fri dressur.