Politikk

Vi har latt tilhengere av terrorister etablere seg her

Nå som krigen raser mellom Hamas og Israel, med Hizbollah i kulissene i Libanon klare til å fyre av raketter mot Israel, dukker et relevant spørsmål opp: I Vest-Europa har vi tillatt at et stort antall tilhengere av eksempelvis Hizbollah har fått etablere seg. Hvorfor tillot vi det? Og hvilke konsekvenser har dette i dag?

De er i moskeene disse tilhengerne. Det er alltid slik viser vår nyere historie, enten det er IS-terrorister, andre terrorister, eller personer som støtter terror-ideologi. Du finner dem i moskeene.

I Norge er det særlig Det islamske forbundet med Brorskapsmoskeen sin, Rabita-moskeen, som har utpekt seg som et yndet «bedested» for ekstremister som tar den helt ut og blir terrorister. Den verste er så langt Dhuhulow, som i 2013 var en ledende skikkelse i det vanvittige Westgate-angrepet der 67 mennesker ble drept på verst tenkelig vis. Systematisk plukket al-Shabaab-terroristene og Dhuhulow med tilknytning til Rabita-moskeen ut ikke-muslimer som målskiver.

I Daily Mail kunne vi lese om hvordan dette foregikk: Synet som møtte soldatene og legene da terrorangrepet var over, er knapt til å beskrive: Barn ble funnet i frysebokser, stukket i hjel med kniver som fremdeles var plantet gjennom kroppene deres. Kastrerte lik med utgravde øyne hang fra kroker i taket. Også fingre var klippet av med tang. Svært mange identifiserte lik ble funnet uten ører og neser, også fjernet med tang. Gisler hadde fått strupen kuttet fra øre til øre og blitt kastet fra fjerde etasje inne i senteret da kampene med soldatene var helt i siste fase.

Er det noen som får assosiasjoner til Israel 7. oktober 2023?

Den tyske erkjennelsen

Det er denne typen terror Hamas utførte, og som man må være nedsnødd for å tro at ikke Hizbollah også kunne gjennomført.

I Tyskland har myndighetene nå våknet brutalt og erkjent at denne typen krefter er i sving i landet deres. Derfor gikk politiet til en samlet aksjon i syv føderale stater for noen dager siden og gjennomsøkte totalt 54 steder knyttet til Det islamske senteret i Hamburg (IZH, som også styrer Den blå moskeen i Hamburg) på let etter «gjenstander», ifølge det tyske innenriksdepartementet.

I en uttalelse sa departementet at IZH ble mistenkt for å «handle mot konstitusjonell orden» og for å «støtte terrororganisasjonen Hizbollah

Ingen arrestasjoner ble foretatt under raidene, som ble utført for å sikre bevis på mistanke om at Hamburg-senteret og tilknyttede grupper støtter Hizbollahs aktiviteter.

I 2020 utpekte Tyskland Hizbollah som en terrororganisasjon og forbød gruppens aktiviteter på tysk jord.

Like fullt opererer de altså i Tyskland.

Innenriksminister Nancy Faeser fra sosialdemokratene (SPD) sa at IZH lenge hadde vært under overvåking av tyske etterretningstjenester og har blitt kategorisert som «islamistisk», et begrep som kanskje burde vært erstattet med «terrorgruppe».

«Vi har den islamistiske scenen i sikte», sa hun etter angrepene tidlig om morgenen for noen dager siden.

«Spesielt nå, i en tid hvor mange jøder føler seg spesielt truet, er det viktig å slå fast: vi tolererer ikke islamistisk propaganda eller antisemittisk og anti-israelsk agitasjon», la Faeser til.

«Nå er det spesielt på tide å være på vakt og for en tøff tilnærming. Dette er grunnen til at vi følger enhver rimelig mistanke seriøst», fortsatte hun.

SPD-politiker Andy Grote, ansvarlig for de innenrikspolitiske sakene i Hamburg, kalte raidene et «hardt slag» mot IZH, hvis tid, sa han, «har gått ut».

«Jo før IZH forsvinner helt fra Hamburg, jo bedre», sa han. «I dag har vi kommet mye nærmere det.»

Grote fortalte at etterretningstjenester i Hamburg lenge har advart om de «ekstremistiske tendensene» til IZH og har «holdt trykket oppe.»

«Jeg er glad for at det føderale innenriksdepartementet presser på for et forbud. Jeg er overbevist om at denne prosessen vil bli avsluttet grundig og at IZH snart vil bli stengt.»

Ja, hvis det er slik at IZH er en Hizbollah-gruppe med bred støtte fra Iran og Syria, og med stor innflytelse i Libanon, så må selvsagt denne moskéen stenges, og det er nettopp derfor tyske myndigheter foretok alle raidene sist torsdag, på jakt etter «gjenstander» som kan bevise deres Hizbollah-tilhørighet.

Norge vil ikke klassifisere Hizbollah som en terrororganisasjon

I kjernen av Hizbollahs ideologi er utslettelsen av Israel, altså det samme som Hamas sin ideologi. Både sjia- og sunnimuslimer vil se Israels endelikt.

USA har som Tyskland ført opp Hizbollah på sin terrorliste, mens EU kun har den væpnede fløyen på sin terrorliste (Hizbollah har «selvsagt» også en gren som driver en blanding av misjonering og sosialt arbeid, akkurat som Brorskapet som Hamas utgår fra har).

En rekke andre land har også ført opp hele Hizbollah som en terrororganisasjon, ikke bare den militære delen. Men FN har verken satt opp Hamas på sin terrorliste eller Hizbollah. Da gjør heller ikke Norge det, noe som kom frem da Støre etter 7. oktober-terroren ble konfrontert med om han ville føre Hamas opp. Norge følger konsekvent FN.

Derfor får vi nok ikke noe raid som i Tyskland mot Iran-moskeen på Hauketo i Oslo, Tauheed. Tauheed, Iran og Hizbollah er i en symbiose, men de får fritt drive sitt virke her i Norge. Det bør være et tankekors for enhver frihetssøkende person.

Skulle Tyskland klare å knytte Det islamske senteret i Hamburg til Hizbollah, med filialer i en rekke føderale stater slik Det islamske forbundet i Norge har, vil dette kunne få ringvirkninger i andre vesteuropeiske land.

Deutsche Welle