Kilde til HRS: VGs «Norsk kvinne siktet for Oslo-terroren» er IS-kvinnen Aisha Shezadi Kausar

Sikre kilder forteller HRS at det VG først omtalte som "norsk kvinne siktet for Oslo-terroren", i en sak der hun i løpet av dagen ble endret til å omtales som "norsk kvinnelig islamist", er IS-kvinnen Aisha Shezadi Kausar. Det er samme Aisha Shezadi Kausar som ble sponset av Norsk Faglitterære Forfatter- og oversetterforening (NFF) for å dra på skoleturné til norske skoler i regi av Foreningen !les, og som var aktiv i  i islamistiske Islam Net før hun tilsluttet seg IS i Syria. Med dette bør Islam Nets planlagte moské- og dawah-senter i Groruddalen legges død. 

VG gikk stort ut med sin avsløring tirsdag, der faksimilen under viser hvordan forsiden på avisen først så ut:

Saken ble i løpet av dagen oppdatert, og utstyrt med følgende overskrift og ingress:

Etterlyst norsk islamist siktet for Oslo-terroren
I flere år har den norske kvinnelige islamisten vært siktet og internasjonalt etterlyst for terror. Nå er hun også siktet for medvirkning til terrorangrepet i Oslo i fjor.

Tirsdag kveld fikk HRS bekreftet fra en sikker kilde hvilken kvinne det dreier seg om. Det er ikke akkurat «rotnorske Kari» vi snakker om. Kvinnen som er siktet for medvirkningen til Pride-terroren i Oslo er ingen annen enn den kjente Taliban-sympatisøren Aisha Shezadi Kausar.

Terror-tilknyttet over lang tid

VG har snakket med politiadvokat Ingvild Myrold, som uttaler følgende tirsdag kveld:

– Den 28.september i år siktet vi en kvinne for medvirkning til grov terror. Grunnlaget er meldingene med det hun trodde var en ISIL-tilknyttet-person, men som i realiteten var en agent for etterretningstjenesten.

Videre i saken får vi opplyst at «Norske myndigheter vet at den etterlyste norske islamisten gjennom flere år har vært i Arfan Bhattis nettverk.»

At hun var i Bhattis nettverk er sikkert og visst – hun var gift med ham da hun reiste til Syria, et ekteskap som ble inngått etter sharia i en Oslo-moské.

Aisha Shazadi Kausar er ikke hvem som helst. Hun er født i Norge og var bosatt i Bærum. På et tidspunkt inngikk hun shariaekteskap i Oslo med Arfan Bhatti, den notoriske ekstremisten dømt for angrep på den jødiske synagoen i Oslo og som har posert med våpen i Talibanområder i grenselandet mellom Pakistan og Afghanistan og som fortsatt ikke er utlevert til tross for at han har vært siktet for Oslo-terroren siden det ble oppdaget at han påvirket Zaniar Matapour som avfyrte de dødelige skuddene.

Den norskfødte Kausar ble medlem av salafistorganisasjonen Islam Net og brukte det som springbrett videre til voldelig islam. Hun gikk senere over til Profetens Ummah-jihadistene, en gruppe som nå ligger med brukket rygg.

Vi skrev om forholdet til Bhatti i 2015:

(..) da Aisha Shezadi Kausar i oktober dro til Den islamske staten og tok med seg sin halvannet år gamle sønn. Gutten skal ifølge TV2s opplysninger ha omkommet under omstendigheter som kan vise seg å være kriminelle. IS-lederskikkelsen født i Skien, Bastian Vasquez, skal være hennes ”kjæreste”, formodentlig gift på islamsk vis, og han skal ifølge TV2 ha ”forårsaket” dødsfallet.

Rights.no fikk i går verifisert gjennom offentlige og private kilder at den lille gutten er oppført med ”far ukjent” i Folkeregisteret, men han har Arfan Bhattis etternavn i samme register, og det er Bhatti som er faren til barnet, ifølge vår kilde tett knyttet til familien. Bhatti og Shezadi Kausar giftet seg i en Oslomoské for om lag tre år siden, men skilte seg på et for oss ukjent tidspunkt, mens Bhatti angivelig satt fengslet i Pakistan.

Åtte år senere dukker altså navnet hennes opp igjen. Det vil si, navnet dukker jo ikke opp i VG, men dama dukker opp. Fra utlandet har hun trukket aktivt i trådene for å få gjennomført et terrorangrep mot Norge. For oss som har fulgt henne tett er det ingen overraskelse, men det må nevnes at langt fra alle har ansett henne som noen trussel.

Kjent og kjær i akademia

I 2012 sendte Foreningen !les Kausar på en turné i videregående skole slik at hun kunne promotere fortreffeligheten av å bruke ansiktsslør. Hun fikk støtte for prosjektet av Aftenpostens daværende kulturredaktør, nå leder av Fritt Ord, Knut Olav Åmås.

Aftenpostens kommentator, Nazneen Khan-Østrem, har sågar vært redaktør for terror-damen, noe hun understreket til fulle i en kommentar i Aftenposten i 2021, der overskriften var Hvor lenge må muslimer være gode ambassadører for islam? Vi omtalte kommentaren hennes:

«Mot dette bakteppet forsøker norske muslimer kontinuerlig å vise at de er gode borgere. Det er som å stå på en scene. Hele tiden», skriver kommentatoren.

Khan-Østrem kan ikke begripe hvor alt «hatet» kommer fra. Det er åpenbart smertefullt å leve i et samfunn der åpenheten og aksepten tilsynelatende er så fraværende. Selv trekker hun fram sin egen «utmattende kamp». En kamp hun kjemper side om side med alle de «formidable ambassadørene for islam» NRK hadde hentet inn til id-sendingene ledet av Noman Mubashir, og ikke minst sammen med Mohammad Usman Rana.

I 2016 ga Rana ut boken Norsk islam. Hvordan elske Koranen og Norge samtidig i et forsøk på å forklare skeptiske nordmenn at det faktisk er mulig.

Fordi det finnes en stor andel som ikke tror det er sant.

Jeg har bidratt til den samme utmattende kampen med boken Min hellige krig (2005). Og igjen som redaktør for Utilslørt. Muslimske råtekster (2011), skriver Khan-Østrem.

Fullstendig utmattende kan kampen neppe ha vært. I boken Utilslørt fikk hun drahjelp i sin utmattende kamp av IS-kvinnen Aisha Shezadi Kausar i nikab, som bidro med et forsvar av nettopp nikab. Kausar fikk eksempelvis barn med Arfan Bhatti før hun tilsluttet seg IS og giftet seg med nå avdøde IS-bøddel, Bastian Vasques.

NRKs tidligere korrespondent i Midtøsten, Kristin Solberg, har til og med gitt ut en bok om Aisha Shezadi Kausar. Vi omtalte boken, som ble utgitt for et drøyt år siden.

Det er her vi reagerer på Kristin Solbergs måte å presentere Kausar på. Å fremstille Kausar som et offer er i realiteten et overgrep mot de virkelige ofre for IS. De som ble mishandlet og drept på de mest bestialske måter. Eller de tusener av jesidikvinner og barn som ble solgt som sexslaver til IS-krigerne. Og i beste fall videresolgt, i verste fall drept, når man gikk lei av dem. Kausar har ingen problemer med slaver, sier hun. Bare det gjøres i henhold til islam.

I stedet for at Kristin Solberg konfronterer Kausars menneskesyn, viker hun unna. Det er vel her NRK-journalisten kommer til syne – hun forblir et mikrofonstativ for en hardbarket IS-kvinne som ikke angrer på noe. Referatene fra hennes mange samtaler med Aisha Shezadi Kausar blir etter hvert som en venninneprat der Kausar ikke tar inn over seg de forferdelige valg hun har tatt i livet, men mest av alt synes synd på seg selv.

Joda, Kausar har blitt profilert i bøtter og spann her på berget, med nordmenns iboende tro på at alle egentlig vil bli som oss – bare vi er snille nok mot dem.

Det er på sin plass her å legge inn et skjermbilde fra Twitter, datert 11.januar 2015, der Ali Esbati i Manifist Analyse kommenterte Hege Storhaugs sak «Oss med fobier». Kausar var såpass populær i islam-venstre at det ble delt ut rasismestempel for å være motstander av nikaben hennes.

Se hvor hun kom fra

Etter mye om og men, med trusler om å radikalisere sin egen sønn dersom hun ikke fikk returnere til Norge, for deretter å nekte å komme til Norge, har Kausar åpenbart levd et aktivt islamistliv på siden av den offerrollen hun tidvis har inntatt. VG skriver om Kausars aktiviteter.

I all hemmelighet hadde en agent fra Etterretningstjenesten infiltrert terrororganisasjonen Den islamske stat (IS) i Midtøsten.

Agenten spilte rollen som fremmedkriger og hadde opprettet dialog med den etterlyste kvinnen fra Norge før angrepet.

– Jeg har foreløpig ingen kommentar til siktelsen fordi det har per i dag ikke har vært mulig å oppnå kontakt med min klient, sier den terrorsiktedes forsvarer, Petar Sekulic, til VG.

Neida, det er sikkert ikke helt enkelt å få kontakt med en terrorist som har egeninteresse i å holde seg der hun befinner seg, det skal noe til å hente kvinnen frivillig tilbake til Norge.

Men det som bør heves over enhver tvil er at politikerne må ta en åpen og ærlig vurdering av hele islamistmiljøet, for her er det virkelig mange kokker og mye søl. Vårt forslag er å slutte å lytte til akademiker-pjatt og NRK-romantisering om at Islam Net er allrighte folk.

Islam Net, som var Kausars inngang til fundamentalistisk islam, profilerer salafismen aktivt i sosiale medier, og oppgir å ha om lag 3,5 millioner følgere i inn- og utland. De opplyser selv at følgerne er viktige når de skal ha kronerulling, og selv om de holder kortene tett til brystet vedrørende hvem giverne av de totalt 99 millionene er, løftes en aktør som spesielt viktig; NRK.

Våkn opp, idioter.

Hovedillustrasjon: Kausar i 2011 der hun hevder at hun driver kvinnekamp i nikab