Frihetsverdier

«Koranloven er et forræderi mot kampen mot fanatisme»

Det er ikke hvem som helst som nå refser den danske regjeringen hardt for å ville innføre en lov som skal forhindre koranbrenning, i praksis en ny blasfemilov. Advokaten til Charlie Hebdo og tenåringsjenta Mila i Frankrike som nå lever i en bunker etter å ha kritisert islam, Richard Malka, sier rett ut at planene om å innføre en såkalt koranlov "rammer demokratiet, rettsstaten, opplysningsfilosofien og våre frihetsrettigheter". Selv lever Malka med sikkerhetsvakter 24/7 for å ha forsvart ytringsfrihetens forkjempere mot islams fanatikere i Frankrike.

Vi har i flere runder merket oss advokat Richard Malka. Allerede dagen etter Europas kulturelle 9/11, angrepet på Charlie Hebdo 7. januar 2015, ble han tildelt politibeskyttelse døgnet rundt. I anledning rettssaken i 2020 mot 14 medvirkere til terroren, sa han følgende om de to terroristene som skjøt ned redaksjonsmedlemmer av Charlie Hebdo:

 – Hvem var det som bevæpnet Kouachi-brødrene intellektuelt? Jeg er interessert i hjernevasken som finner sted før handlingen. (utheving red.)

Malkas sikkerhetssituasjon ble ytterligere forverret da Mila i 2020 (da 16 år), mentalt gikk i strupen på av araber på Instagram som sjikanerte henne kraftig med blant annet sexistiske uttalelser, som «ludder» og en «skitten lesbe». Mila repliserte med denne salven: «Deres religion er noe dritt, og jeg stikker fingeren opp i ræva på deres gud. Takk, farvel.»

Fra 2020 til 2021 mottok Mila i snitt 137 hat- og trusselmeldinger, noe som førte til at hun måtte leve livet i en bunker, som hennes advokat Milka har karakterisert situasjonen for tenåringen.

Sikkerhetssituasjonen ble ikke bedre da han stilte opp som advokat for Mohamed Louizi som hoppet av Det muslimske brorskapet.

Malkas virke som advokat mot religiøs fanatisme går altså til hjertet av hva som i vide kretser defineres som angivelig «islamofobisk».

«Forræderi» mot den europeiske sivilisasjonen

I et intervju med Jyllands-Posten i Paris på Malkas kontor, gyver Malka løs på den danske regjeringens planer om å innføre det som omtales som en koranlov, altså et generelt forbud mot å behandler religiøse tekster og symboler «utilbørlig». Det er en offentlig hemmelighet at loven kun er på tegnebrettet for å tekkes fundamentalister blant muslimer og muslimske stater.

Ifølge Malka er «koranloven et forræderi mot den felles kampen mot fanatisme».

«Vi må være stolte av vår vestlige utvikling, som vi arvet fra opplysningstiden. Fra Voltaire, Diderot, Rousseau og Victor Hugo. Og tanken om at Gud skal forbli på sin plass i samfunnet», sier Malka, og fortetter: «Lovgivningen i våre land straffer allerede rasisme, antisemittisme eller ord som diskriminerer homoseksuelle. De er rettet mot mennesker. Men vi straffer ikke angrep på ideer. Religion er en idé. Allah er en idé, ikke et menneske. Koranen er bare en bok (… ).»

Malka har lært den islamske leksen om at gir man etter for ett krav fra fundamentalistisk hold, står de neste kravene i kø.

Når du gir etter for frykt, kan du være sikker på at islamske fanatiker fortsetter å skremme oss ved å stille nye krav. Den eneste måten å reagere på de barbariske truslene som har ført til blodsutgytelse i så mange land, er å stå fast og si nei.

Malka mener dansk politisk ledelse har et «moralsk, etisk og siviliserende ansvar», som de nå altså svikter.

Se til Churchill

Han peker på Churchill som et forbilde i denne saken.

 – Å forsvare frihet har en pris. Det kan føre til angrep. Men forhåpentligvis har vi ikke nådd det punktet hvor vi gir opp idealene våre fordi vi ønsker å leve i fred. Til syvende og sist, som Churchill sa, gir vi ikke bare opp. Vi vil heller ikke få fred, sier han med en dårlig skjult henvisning til Chamberlain.

Med andre ord ser Malka på den danske regjeringen, anført av statsminister Mette Frederiksen og utenriksminister Lars Løkke Rasmussen, som intet mindre enn forrædere, hvilket er enkelt for ethvert frihetsorienterte menneske å være helhjertet enig i. Slik situasjonen er nå har Danmark gjort knefall for OICs syn på menneskerettigheter, som samtlige er underlagt sharia. For det er dette som har skjedd: Den danske regjeringen stiller seg bak sharia og det vil igjen medføre sharia inn i dansk lovgivning. Skjønner de det ikke eller vil de det? Eller: bryr de seg ikke?

På tirsdag for to dager siden åpnet Folketingets etter sommeren. Koranloven forventes å komme til debatt og avstemming senere denne måneden.

Jyllands-Posten 4. oktober 2023, betalingsmur.