Aktuelt

Den drepte gravide kvinnens barn døde

Da den gravide afghanske kvinnen ble knivdrept i Danmark torsdag, klarte man på mirakuløst vis å redde det ufødte barnet hennes. Men i dag døde den lille gutten. 

Etter det groteske drapet på den 37 år gamle gravide kvinnen i Holbæk på torsdag, ble det ufødte barnet først reddet ved resolutt førstehjelp og deretter innlagt på sykehus for videre behandling. Det har vært ukjent hvor langt kvinnen var på vei, men nå forteller politiet at kvinnen var gravid i syvende måned da drapet fant sted.

Det het da at barnet hadde det bra etter omstendighetene. -Det er en liten sårbar størrelse, men så langt ser det lovende ut, sa politiet på fredag. Men tirsdag ettermiddag meldte Midt- og Vestsjællands politi at gutten var død på Rigshospitalet.

«Livet hans sto ikke til å reddes», heter det i pressemeldingen.

Kvinnen var på vei fra arbeid da hun ble overfalt i bilen rett utenfor sykehjemmet. Hun ble dratt ut av bilen og påført en rekke knivstikk. Hun fikk også strupen skåret over.

Politiet har anholdt to antatte gjerningspersoner, en mann og en kvinne, som ble framstilt for grunnlovsforhør tidligere i dag. Begge er afghanere, som den drepte kvinnen. Ifølge politiet er det en relasjon mellom dem. Men politiet har ikke ønsket å si noe om hva motivet kan være. Mye tyder på at vi nok en gang står overfor et såkalt æresdrap, som nå har fått to offer.

De siktede nekter seg skyldige.