Barn

Trakk pistol etter fredagsbønnen – barn tilstede

Hendelsen i Lørenskog Muslim Senter involverte flere menn, der det er flere siktede og fornærmede. Politiet ser alvorlig på saken, ikke minst fordi det var barn tilstede.

Det var fredag 30. september store politistyrker rykket ut til en alvorlig hendelse ved en moske langs Skårersletta i Lørenskog, melder Romerikes Blad. Hendelsen involverer flere menn.

Langvarig konflikt

Politiadvokat Faizan Mahmud forteller til avisen at ved fredagsbønnens slutt trakk en mann en «formentlig pistol» som han konfronterte en annen med. Samtidig fremkommer det at politiet har tatt beslag i en pistol.

– Politiet har opplysninger om at det ble truet med en pistol og vi mener å ha kontroll på det aktuelle våpenet. Vi ønsker ikke å si noe mer om våpenet nå, utover at det blir gjenstand for tekniske undersøkelser.

Hendelsen skal ha foregått både utenfor og inne i moskeen, så vi får anta at de involverte er muslimer. Den fornærmede mannen skal også ha blitt utsatt for vold.

Tre personer er så langt siktet for kroppskrenkelse, der to av dem ble pågrepet kort tid etter hendelsen. Etterforskning har avdekket enda en fornærmet og politiet utelukker ikke at det kan komme flere fornærmede. Den ene fornærmede i saken kan visstnok kobles til et kjent gjengmiljø, uten at det nevnes hvilket, og der politiet er kjent med at de siktede og den ene fornærmede har hatt en langvarig konflikt. Hva denne konflikten går ut på, sies det heller ingenting om.

Barn tilstede

Politiet opplyser at de ser alvorlig på saken, ikke minst fordi det var barn tilstede.

– Det var blant annet barn til stede under hendelsen og det er naturlig at de og andre kan ha opplevd dette som svært ubehagelig og skremmende, forteller Mahmud.

At det var barn tilstede, fikk meg til å tenke på den mildt sagt oppsiktsvekkende innlegget som VG for relativt kort tiden siden publiserte. Under overskriften «Når skal våre rettigheter beskyttes?», signert av Zaira Khan (15), nestleder Islamsk Råd Norge ungdom (IRNu), Abdur-Rahman Zulqarnain (16), styremedlem i IRNu, og Zakaria Hussain (14), også han styremedlem i IRNu, kom de med mest hinsidige beskyldningene med adressat statsministeren. I ingressen het det:

Kjære statsminister: Vi ber deg om å gjøre moskeene til trygge arenaer for oss igjen. La oss være barn.

Det var også påstander om at at Norges behandling av muslimer kan sammenliknes med hvordan norsk politi deporterte jøder til konsentrasjonsleirene i 1942, og at moskeene nå er invadert av hat, og at muslimenes «trygge rom» ødelegges av norsk ytringsfrihet. Som vi sa da: Nei, VG. Rett og slett bare nei.

Og med hendelsen i moskeen i Lørenskog kan det jo se ut som muslimer «glemmer» at moskeene skal være trygge arenaer for barna, og der eventuell utrygghet har lite og ingenting å gjøre med «Norges behandling av muslimer».

Styremedlem i Lørenskog Muslim Senter, som for øvrig er medlem i IRN, Usman Parvaiz, opplyser til Romerikes Blad at moskeen er i kontakt med politiet, men at de ikke ønsker å kommentere saken i media.

Moskeen ligger for øvrig inne i Triaden butikksenter. Altså er moskeens nærhet til folk av alle slag betydelig.