Aktuelt

Naemi (14) funnet

Naemi stakk av fra skolen 6. oktober og dro til Göteborg. Politet, sammen med Missing People, iverksatte en storstilt leteaksjon. Mistanken er at jenta er utsatt for grooming. I går kveld ble hun funnet. 

Som vi tidligere har meldt hadde leteaksjonen etter Naemi, som i går skal ha fylt 14 år, som bakteppe at politiet fryktet at jenta ble utsatt for grooming. En mann i 20-årsalderen er pågrepet.

Etter at Naemi i går kveld ble funnet i god behold, sier politiet at omstendighetene i saken er uklare. Politiet har enda ikke truffet jenta, og de vet heller ikke hvor hun har vært disse fem døgnene.

Naemi skal ha møtt mannen på internett. Mannen, som blant annet av Samnytt har identifisert som Latif Süleymanov, fra Aserbajdsjan, ikke svensk statsborger og ifølge opplysningene han har gitt svenske myndigheter er han 23 år, er tidligere dømt for flere barnevoldtekter. Høsten 2020 ble han dømt til 3 års fengsel da han dopet voldtok en jente (14) som han fikk kontakt med via internett. Tidligere er han dømt for seksuell overgrep mot en annen jente (13). Den 20. mai i år ble han prøveløslatt.

Vitner skal ha sett Süleymanov, rett ved hans bosted, sammen med Naemi fredag.

Jentas mor har tidligere fortalt at de hadde planlagt å feire Naemis 14-årsdag på «Halloween på Liseberg» sammen, men hun endte med å lete etter henne i Göteborg. Jenta har vært under LVU (som vårt barnevern) i flere år, da foreldrene ikke ivaretok omsorgen for jenta godt nok. Men ifølge moren har hun og datteren hatt god kontakt den siste tiden.

Hendelsesforløpet følger samme mønster som i andre avdekkede grooming-saker. Sårbare jenter lokkes på internett eller via bekjente, og blir deretter seksuelt utnyttet og misbrukt. Jentene selv opplever gjerne stor skyld, da de tror de ble med på dette «frivillig». Spørsmålet er også om denne Süleymanov, hvis skyldig, står i ledetog med andre.

(Forsidefoto: svensk politi, som i går gikk ut med en etterlysning av Naemi)