Den kulturelle revolusjonen

Lola (12) er begravet. Fire fra Algerie er mistenkte for makabert drap.

Den franske jenta Lola (12) ble funnet død og bakbundet i en koffert nylig i Paris. Drapet ryster Frankrike. Raseriet forsterkes av at en av de mistenkte, en kvinne fra Algerie, oppholder seg i Frankrike tross at oppholdstillatelsen har gått ut. President Macron kaller det bestialske drapet for "ekstrem ondskap". I går ble det sterkt mishandlede barnet begravd. Det heter blant annet at hodet hennes var kuttet av.

Fredag for halvannen uke side var Lola (12) på vei hjem fra skolen. Men hun kom aldri hjem. Hun forsvant, og noen timer senere samme dag ble hun funnet i en koffert utenfor bygningen hun bodde i sammen med familien i sentrum av Paris.

Lola lå krøllet sammen i kofferten, bundet på hender og føtter, mishandlet, torturert og hadde mystiske tall under føttene, 0 og 1.

Nord-afrikaneren Dahbia D er arrestert og tiltalt for det grusomme drapet. Hun beskrives som psykisk syk.

Totalt er seks personer i søkelyset knyttet til det bestialske drapet. Jenta ble seksuelt misbrukt, og Dahbia D skal angivelig ha blitt kuttet hodet av Lola.

Dahbia D er en 24 år gammel kvinne fra Algerie. Hun kom til Paris som student i 2016. Men oppholdstillatelsen i Frankrike var utløpt. Da hun landet på Orly lufthavn i august, oppdaget passkontrollen at hun ikke hadde gyldig opphold lenger. Hun fikk da beskjed om å forlate Frankrike innen en måned.

Det gjorde hun åpenbart ikke, som så mange andre utviste utlendinger.

Og myndighetene har ikke gjort noe for å få henne ut av Frankrike og tilbake til Algerie. Akkurat det vekker stor harme i Frankrike nå. Hvorfor var ikke mistenkte sendt ut av landet? Kun seks prosent av utlendinger som oppholdt seg ulovlig i Frankrike ble utvist i fjor.

«Francocide»

President Macron har besøkt foreldrene til den drepte jenta i Elysee-palasset. Han kaller forbrytelsen «ekstrem ondskap».

Lola ble begravd i går. Innenriksminister Gérald Darmanin deltok ved jentas kiste. Men hans deltakelse har ikke forhindret en storm av kritikk av president Macrons utenrikspolitikk for å være medskyldig i drapet på Lola.

Marine Le Pen fra anti-immigrasjonspartiet Rassemblement Nationale sa i en debatt om drapet tirsdag i nasjonalforsamlingen at den mistenkte kvinnen ikke burde vært i Frankrike i det hele tatt og at regjeringen har sviktet familien.

«Altfor mange forbrytelser begås av migranter som regjeringen ikke kan eller vil deportere, selv om de har mistet oppholdet», sa hun i nasjonalforsamlingen, ifølge NBC.

Det eneste statsminister Elisabeth Borne svarte her var at Le Pen burde vise litt mer respekt og anstendighet overfor jentas familie.

Erik Zeummour, som stilte som presidentkandidat, kalte drapet et eksempel på «francocide». Det er hans eget uttrykk for utlendingers drap på franskmenn, forklarer han til Le Figaro.

Lolas begravelse fikk enorm oppmerksomhet. Folks avsky og medfølelse er til å ta og føle på. Og kritikken av president Macrons slappe innvandringspolitikk vil fortsatt være hard.

«Barbarerne»

Tankene etter Lolas dødsfall går til en annen makaber drapssak begått av afrikanere i Frankrike. Jødiske Ilan Halimi ble drept i 2006. Dette er et av de mest groteske drapene jeg noensinne har registrert, og ikke underlig skapte drapet sjokkstemning i den franske republikken. Halimi ble kidnappet, innesperret og torturert i 24 dager. På denne siste dagen ble han sluppet fri, men han omkom av torturen på vei til sykehuset. 27 gjengmedlemmer stod bak, som selv kalte seg «Barbarerne». De entret rettssalen 29. april 2009 mens de ropte Allahu Akbar! Den franskfødte 28 år gamle lederen for gjengen, Fofana Youssouf, «gliste også til Halimis slektninger og ropte Allahu Akbar!» flere ganger.

Da dommeren spurte han hvor og når han var født, svarte han slik: «13. februar 2006, i Sainte-Genevieve-des-Bois», samme dato og sted der Halimi ble drept.

80 prosent av kroppen til Halimi var brent med syre. Han hadde alvorlige blodblemmer og hematomer som dekket det meste av kroppen hans, til det punktet at han var mer blå enn kjøttfarget, flere brukne bein, ett øre og en stortå manglet, og testiklene hans så ut som «svarte appelsiner».

Flere av de tiltalte bekreftet at de kidnappet og torturerte Halimi til døde av én eneste grunn: Han var jøde.

Lola døde antakelig av kun én årsak: Hun var ei hvit fransk jente. Det hele fremstår som ren fordrivelse av den opprinnelige befolkningen, inkludert drapet på Halimi.

Hvor lenge vil den franske befolkningen besinne seg? Islam og vold har seget inn på alle nivå i samfunnet, inkludert politiet og skolene. Ser vi en republikk som går i en blodig oppløsning? Og nå henter Frankrike tilbake IS-kvinnene og deres barn, så de har nok å holde styr på.

Den korte avis