Terrorisme og ekstremisme

Drapsdømt rasist poster på youtube

I 2006 ble den 23 år gamle franske jøden Ilan Halimi kidnappet og torturert i 24 dager inntil han døde. Bak det bestialske drapet som rystet Frankrike i grunnvollene, stod en innvandrergjeng som kalte seg ”Barbarerne”, ledet av franskfødte Youssouf Fofana, med røtter i Elfenbenkysten. Fra cella, der han nå soner livstidsdom, poster samme Fofana videoer på youtube med antisemittisk budskap.

Hege Storhaug, HRS

Drapet av Ilan Halimi er den mest groteske handlingen i nyere tid begått mot en jøde i Frankrike, en hendelse som bidro til sjokkstemning i landet som sådan, og som utløste at 7 000 jøder samlet søkte asyl i USA.

Ilan Halimi på 23 år, jøde med røtter i Marokko, ble kidnappet og innesperret av en gjeng islamister, som selv kaller seg “Barbarene”. Halimi ble grovt torturert i over tre uker inntil torturen tok livet av ham. 29. april 2009 startet rettssaken mot de 27 gjengmedlemmene, og den 28 år gamle lederen for gjengen Youssouf Fofana, “gliste til Halimis slektninger og ropte ‘Allahu akbar’” (Allah er større på arabisk, min merknad) da han entret rettssalen. Da dommeren spurte ham hvor og når han er født, svarte han: ”13. februar 2006, i Sainte-Genevieve-des-Bois”, samme dato og sted som der Halimi ble drept.

80% of Halimis body had been burned with acid, as well as gasoline (possibly to destroy evidence of his captors’ DNA), to the point that he was difficult to recognize. He had severe contusions, blood blisters, and hematomas covering most of his body, to the point that he was more blue than flesh-colored, multiple broken bones, one ear and one big toe missing, and his testicles looked like “blackened oranges.

Ikke underlig er det bestialske drapet på Ihlan Halimi blitt et symbol på den økende jødeforfølgelsen i Frankrike.

At hovedmannen bak det groteske drapet nå kan poste videoer på youtube, med antisemittisk budskap og hyllest av al-Qaida, er en tung belastning for Halimis familie, uttaler familiens advokat. Han stiller spørsmål ved hvordan youtube kan slippe gjennom en morders makabre budskap, mens politiet ikke vet hvordan Foufana teknisk sett klarer å produsere videoene og legge dem ut på nettet. Også Frankrikes innenriksminister uttrykker at han er ”ekstremt sjokkert”.