Forskjellsbehandling og diskriminering

Valget 2022: Islamiseringen av Sverige et faktum

Det islamistiske partiet Nyans har gjort et brakvalg i Sveriges gettoer. Muslimer stemmer på dem fordi partiet løfter frem en helskåret islamistisk profil: Forbud mot koranbrenning, forbud mot Muhammed-tegninger, forbud mot "islamofobi" og legitimiering av undertrykkelse av muslimske jenter og kvinner. I gettoen Rosengård i Malmø fikk partiet over 30 prosent av stemmene. Den dagen Nyans virkelig etablerer seg nasjonalt vil partiet mangedoble seg i styrke. Det hele koker ned til den demografiske tsunamien i nabolandet vårt. Men, det er et stort lyspunkt: Nesten 50 prosent av ungdommen i Sverige stemmer Moderaterna og Sverigedemokraterna.

SVT har intervjuet muslimske kvinner i hijab i getto i Gøteborg. De forteller at muslimer stemmer på Nyans fordi partiet har folk som prater tyrkisk, arabisk og somalisk. Det gjør ikke de andre partiene, konkluderes det, og derfor er Nyans mer tiltalende å stemme på.

Partiet Nyans klassifiserer kritikk av islam som «rasisme» og lover at koranbrennere skal fengsles. Partiet ønsker også en gjennomgang av LVU, lovverket som styrer offentlig omsorgsovertakelse av barn (altså at færre mulimske foreldre skal miste omsorgen for barna sine). Ved siden av disse spørsmålene setter ikke-vestlige pris på at partiet kommuniserer på tyrkisk, arabisk og somali. I tillegg handler det om at Nyans ikke vil forby islamske privatskoler.

– Jeg tror at mange partier har mange svensktalende, men Nyanspartiet har folk som snakker tyrkisk, arabisk og somali, sier Dina Elkhazandar til SVT.

Ved at Nyans har mange representanter som snakker velgernes eget språk, når partiet frem til dem som er svake i det svenske språket, forklares det.

«Snart i mindretall»

At valget i Sverige reflekterte den demografisk utviklingen de siste tiårene, er knapt til å komme unna. Det spekulereres i om Socialdemokraterna ville fått halvert sin oppslutning til 15 prosent uten alle stemmene fra innvandrerne. En som bekrefter demografiens avgjørende betydning er rapperen Timbuktu, med røtter i Mali, som på Instagram kommenterte valgresultatet til Sverigedemokraterna og Moderaterna slik:

«Til alle svarte og brune personer i Sverige. Vær ekstra oppmerksomme nå. Dette valgresulattet kommer utvilsomt til å oppmuntre enda mer ekstreme krefter enn de som har eksistert i dette landet i nesten 100 år. Vold vil komme.

Vær forsiktig, men vær ikke redd. Det spiller ingen rolle hvor mye vind de har i seilene nå. Tid, godhet og demografi er på vår side (utheving red.).»

Det eneste vi skal gi han rett i er tid og demografi.

Over ti prosent av stemmene i 54 bydeler gikk til «Andre partier». Gruppen består av et stort antall partier, men de fleste stemmene ser ikke ut til å ha gått til Medborgerlig Samling, Piratpartiet eller Alternativ för Sverige, men til Partiet Nyans.

Nyans gjorde det fire ganger bedre enn noen hadde spådd. I Rosengård Centrum i Malmö fikk de hele 30,9 prosent . I Rinkeby ble de det nest største partiet etter sosialdemokratene.

Forskningsstiftelsen Doku gjennomførte en valgundersøkelse der de spurte folk som bor i innvandrertette områder om de kjenner til eller kunne tenke seg å stemme på Nyans. Bare 30 prosent kjente til partiet, men av disse 30 prosent sa halvparten at de kunne tenke seg å stemme på partiet.

Noe som betyr at den dagen Nyans etablerer seg solid i svensk politikk, vil de mangedoble tallene sine på et blunk.

Snart legitim debatt?

Det er ikke bare sterk begrensing av islamkritikk partiet vil kneble ved bruk av straffelover. Nyans ønsker langt på vei å legitimere æresundertrykkelse. Hvis en familie er «religiøst overbevist» om at datteren ikke skal kunne velge klær eller velge å fjerne sløret, på grunn av koranvers som indikerer det, så skal familien kunne velge for henne og «oppdra» datteren i henhold til deres ønsker. Alle synspunkter fra den svenske staten på temaet fordømmes som – og her kan du velge fra smørbrødbordet: rasisme, kulturell ufølsomhet, nyimperialisme eller kolonialisme.

Under valgdebattene har spørsmål om strømpriser, avgifter og kriminalitet blitt diskutert intensit, men svært lite har blitt sagt om spørsmålet om Sveriges skjebne: islamisering. Samtidig viser valget at oppslutningen om islamismen øker raskt. Nyans – et nytt og uetablert parti – er det største eller nest største partiet i mange områder preget av gettotilstander. Må man vente til neste nasjonalvalg før debatten om islamisering blir legitim?

Men det er ett lyspunkt: svensk skoleungdom. Hadde deres partipreferanser vært dagens valgresultat ville Moderaterna fått 27 prosent, Sverigedemokraterna 21 prosent, totalt 48 prosent, mens Socialdemokraterna hadde stått ribbet tilbake med 16 prosent, nesten en halvering av valgresultatet. Kristdemokraterna ville fått 9 prosent, og dermed ville de borgerlige fått en solid flertallsregjering uten innvandringsliberale Liberalerna.