Aktuelt

Drepte palestinsk terrorist i moské

Israelske sikkerhetsstyrker har skutt og drept den antatte gjerningsmannen som sto bak angrepene i Tel Aviv torsdag kveld, melder NTB.

To personer ble drept og minst åtte såret da en person skjøt mot gjester på en pub i Dizengoff-gaten i Tel Aviv sentrum torsdag kveld.

Tidlig fredag morgen bekreftet israelske myndigheter at den antatte gjerningsmannen, en palestiner fra Vestbredden, ble skutt og drept i skuddveksling med sikkerhetsstyrker i en moské i Jaffa.

– Etter en vanskelig natt, og etter lange timer med politiaktivitet, hæren og Shin Bet, klarte vi i dag morges, ved hjelp av etterretning og operasjonelt samarbeid, å sirkle inn og drepe terroristen i en skuddveksling, sier politisjef Kobi Shabtai ifølge NTB.

Motivet for skytingen til palestineren er foreløpig ikke kjent, men skyteangrepet fant sted i en tid med økt uro etter en rekke angrep utført av palestinere. Men da både Hamas, som har makten på Gazastripen, og gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) hyller angrepet, så bør det ikke være særlig vanskelig å skjønne motivet.

USAs utenriksminister Antony Blinken fordømmer hendelsen, og han nøler heller ikke med å kalle det et terrorangrep.

NTB melder at Israel nylig satte inn soldater for å hjelpe politiet med å håndtere en voldsbølge som har krevd elleve menneskeliv på én uke. Like før den ramadan startet ble fem personer skutt og drept da en væpnet mann på motorsykkel åpnet ild i Bnei Brak, i utkanten av Tel Aviv.

I fjor var demonstrasjoner og sammenstøt under ramadan bakteppet for den elleve dager lange Gaza-krigen.

Fredens religion tåler ikke å unnvære mat og drikke på dagtid.