Æresdrap og æresrelatert vold

Makabert funn av død ung kvinne. Snakker vi igjen om æresdrap?

På mandag gjorde dansk politi i København et makabert funn i vannet i det fredelige og idylliske Amager Strandpark. I en bil senket i vannet satt det en død 24 år gammel kvinne med innvandrerbakgrunn. Nå er hennes kjæreste, også han 24 år og med innvandrerbakgrunn, varetektsfengslet mistenkt for drapet. Ifølge kilder, er det snakk om kvelning. Er vi vitne til nok et æresdrap, prøvd kamuflert som drukning. Det er i så fall ikke første gang. Vi har ikke glemt Rahila Iqbal, født i Norge, som også "druknet" i en bil for en del år tilbake.

Amager Strandpark er nær sagt det lengste man kommer fra æreskulturen. Det er en kunstig anlagt strandpromonade og badestrand på en øy i København på fire kilometer, med en lagune, kiosker, kafeer og der det drives både sportsaktiviteter på land og til vanns. Stranden anses som en av de aller vakreste i København.

På området er det en rampe til å sette ut joller. Det var her politiet heiste opp en bil som lå under vannet. I bilen satt det en ung død kvinne.

Politiet fattet umiddelbart mistanke om at en forbrytelse var begått, og gikk få timer til pågripelse av kvinnens 24 år gamle kjæresæreDanmarkDdddanmarkærete. Dagen etter, på tirsdag, satt den spinkle 24-åringen i København Byret, mistenkt for drapet.

“Min klient nekter seg skyldig”, meddelte den unge mannens forsvarer ifølge B.T.

“Imens satt den spinkle unge mannen roligt med korslagte armer og så seg om i rettslokalet”, skriver avisen.

Dommeren besluttet raskt at mannen skulle i varetekt i to uker.

Politiet mistenker at kvinnen er kvalt til døde før hun og bilen ble dumpet i Øresund.

Dommeren la også ned navneforbud for pressen. Altså får vi slik heller ikke en pekepinn om deres nasjonale opphav.

Saken gir assosiasjoner til «dødsfallet» til Rahila Iqbal, født i Norge av pakistanske foreldre. Hun ble funnet død i familiens bil i elven Jehlum der foreldre kommer fra. Angivelig skal det ha blitt funnet sædrester i henne. I henhold til faren, som var i Pakistan da hun døde, hadde hun druknet. Advokat den gang, Abid Raja, fikk den mistenkte faren trygt tilbake til Norge. Det er ikke en eneste pakistaner vi har møtt i Norge gjennom de snart 17 årene som har gått som tror noe annet enn at dette var et klassisk æresdrap, da sunnimuslimske Rahila giftet seg med en ahmadiyyamuslim her i Norge, som anses for å være ikke-muslimer.

Sorte hull

Det vi nordmenn forbinder med Danmark er idyll, joviale dansker og god mat og drikke. Men Danmarks-kartet har fått mange sorte hull, som det gjerne sies i landet. I disse hullene trives ikke minst den brutale æreskulturen. I september i fjor kunne vi fortelle om et helt spesielt, grotesk æresdrap av en annen kvinne, en 44 år gammel mor til en sønn på 17 år. I september 2020 drepte sønnen sin egen mor med en rekke knivstikk i hodet, nakken og øvrige deler av kroppen.

Motivet for drapet var todelt: hun ble anklaget for ikke å være en god nok muslim og hun hadde avvist å overføre en eiendom til sin mann (60), meldte Berlingske.

Familien kom opprinnelig fra Afghanistan, hadde fått asyl i Danmark og var bosatt i Randers i Århus.

Faren inngikk avtale med sønnen om å utføre det nøye planlagte drapet, så også han ble satt på tiltalebenken for overlagt drap. Planen til faren var selvsagt at sønnen ville få langt lavere straff grunnet sin alder, men danskene lar seg ikke så lett lure når det kommer til klassiske æresdrap. De har hatt mange av dem. Denne saken startet etter planen for domstolen 8. november 2021. Rettsdokumentene er på 3.000 sider. Dom har så langt vi har registrert, ikke falt i saken.

I 2020 kunne vi rapportere om en helt spesiell drapssak knyttet til Danmark. En syrer steinet kona og sønnen (8) til døde etter at de flyttet tilbake til Syria fra Danmark. Mannen, en bigamist, og altså blodig morder hadde krav på 300.000 kr i repatrieringsstøtte. Den danske regjeringen kunne ikke stanse at drapsmannen først fikk utbetalt 100.000 DKR ved utreise, og 100.000 ett år etter at familien på fem forlot Danmark i februar 2020. Og hvorfor ble Huda Ali Ahmad drept? Hun hadde lært seg språket, hun hadde tatt førerkort og var i ferd med å utdanne seg til frisør. Huda var med andre ord blitt «for dansk», i henhold til den 26 år eldre ektemannen.

Den verdenshistoriske domfellelsen

Her er det på sin plass å minne om Ghazala Khan-saken, jenta på 18 år i Danmark, også hun fra Afghanistan, som ble æresdrept i 2005 på åpen gate fordi hun inngikk et kjærlighetsekteskap. Ghazalas bror ble pekt ut av familien som den som skulle drepe henne. Men det gikk ikke som familien planla. Hele ni familiemedlemmer ble dømt til totalt 120 års fengsel, og strengeste straffen fikk han som beordret drapet, Ghazalas far.

Dette fordi det var organisert kriminalitet begått i æreskulturens navn, akkurat som i saken som omhandler den drepte moren og hustruen, drept av sønnen på 17 år.

Det grufulle æresdrapet av Ghazala Khan kan du lese om her på vår samleside som er en verdenshistorisk dom, for aldri tidligere i et eneste land i verden har vi registrert en slik omfattende domfellelse.

Å begå æresdrap i Danmark er til de grader en høyrisikosport. Danskene kan æreskulturen. De vet hva organisert, totalt empatiløs kriminalitet er, der offeret har ingen som helst egenverdi. Kvinnen bærer hele den mannlige slektens ære på sine skuldre. Det er hennes fordømte plikt aldri å få mistanke om at hun kunne tenke seg å følge kjærligheten, flørte, har et forhold utenfor ekteskap, alltid være underdanig og 100 prosent lydig, kokkelere og vaske, og føde barn, det vil si guttebarn. Feiler hun i noe av dette, er ofte veien kort til under jordens overflate.

Nå er altså dette også Norge og Danmark, ja, hele Vest-Europa er fylt med sorte hull.

Saken om det nye sannynlie æresdrapet er hentet hos Den korte avis.