Aktuelt

Nytt terrorangrep med bil som våpen?

Søndag kveld amerikansk tid kjøre en bil gjennom politiets veisperringer og direkte inn i folkemengdene som marsjerte i en juleparade i den amerikanske byen Waukesha, Wisconsin. Byen ligger omtrent 3 mil vest for Milwaukee. Paraden besto av en rekke skolekorps, dansegrupper og andre foreninger. Mange barn var tilstede. Så langt…

Søndag kveld amerikansk tid kjøre en bil gjennom politiets veisperringer og direkte inn i folkemengdene som marsjerte i en juleparade i den amerikanske byen Waukesha, Wisconsin. Byen ligger omtrent 3 mil vest for Milwaukee. Paraden besto av en rekke skolekorps, dansegrupper og andre foreninger. Mange barn var tilstede.

Så langt er det snakk om minst fem dødsfall og over 40 personer som er skadet, opplyser politiet i Waukesha ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Rundt 28 personer er fraktet til sykehus, minst 15 av dem barn, skriver lokalaviser.

Politiet antar at antallet døde og sårede vil øke i nær fremtid, da de jobber med å få oversikt over situasjonen. Ikke minst fordi flere sårede har blitt fraktet til forskjellige sykehus av venner og familie.

En pågrepet – ukjent motiv

En politibetjent som var tilstede under hendelsen skjøt mot bilen da den raste nedover gaten, men klarte ikke å stoppe den. Da flere patruljer kom til stedet, klarte til å stoppe mannen og pågrep han.

Det er fortsatt uklart hva som var motivet for hendelsen. Politiet kan verken bekrefte eller avkrefte et terrormotiv.

Det er en rekke videoer av det som skjedde og som sprer seg på sosiale medier. En av disse viser når sjåføren kjører inn i det som skal være en gruppe bestemødre, Milwaukee Dancing Grannies.

Bispedømmet i Milwaukee forteller at flere av deres medlemmer ble såret under angrepet, blant annet en katolsk prest og medlemmer av menigheten og elever fra den katolske skolen.

Det er uklart om gjerningsmannen har avfyrt skudd.

Spekulasjoner

Det spekuleres fra ulikt hold om hvem som er gjerningsmannen.

Ifølge NRKs USA-korrespondent på Nyhetsmorgen P2 er det snakk om en slags «Trump-by», der politiske motsetninger er rådende. NRK synes således, mellom linjene, å lede våre tanker til en høyreekstremist.

Andre mener å vite at det er en BLM-aktivist som nylig er sluppet ut av fengsel, da tenker vi i retning av venstreekstremisme.

For ofrene og deres pårørende har det ingen betydning hvem han er.