Aktuelt

Vil ikke hente IS-kvinner, sier utenriksministeren

IS-kvinnen Aisha Shazadi Kausar har satt sin lit til at Ap/Sp-regjeringen vil hente henne og sønnen ut av Syria. Svaret et nei fra utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

IS-kvinnen Aisha Shazadi Kausar hadde kanskje tenkt at det var like lett å lure den nye regjeringen som den forrige. Så enten blir sønnen hennes ødelagt og kanskje terrorist, eller så må de hentes til Norge, for det er måten hun selger seg inn i offentligheten.

Til NRK sier den ferske utenriksministeren at regjeringen ikke ønsker å hente kvinnene tilbake.

– Som en generell grunnholdning så henter vi ikke hjem de som har reist ut som fremmedkrigere. Alle har jo rett til å be om konsulær bistand, men jeg kan ikke kommentere situasjonen ut over det, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) til NRK.

Så spørs det om den «generelle holdningen» holder når mediepropaganda-maskineriet setter i gang mot den nye regjeringen. Det er å håpe, for en eller annen regjering må ha mot nok til å sette foten ned for disse IS-kvinnene – som dertil skyver barna foran seg. Har disse kvinnen valgt å tilslutte seg en terrororganisasjon, får de ta konsekvensene av det.

I Danmark var den sosialdemokratiske regjeringen helt klar på at disse kvinnene ikke skulle hentes. Så rygget de, og henter likevel.

Ap/Sp-regjeringen burde sagt tydelig fra om de kan hente barna, ingen andre.

I tillegg må det internasjonale samfunnet snart finne ut av hvordan situasjonen for dem som er i leirene i Syria, skal løses. Hvorfor kan det ikke komme på plass en internasjonal domstol?

Forside: Fotomontasje HRS