Politikk

Vidar Kleppe inne igjen på Stortinget – tror også Demokratene vil klare sperregrensen

I Dagbladets siste meningsmåling er det spesielt to partier som har grunn til å juble. Det er Fremskrittspartiet og Demokratene. I Senterpartiet slikker de nok sine sår.

«Full kollaps for Senterpartiet», heter det fra Dagbladet, om at Sp fallet med hele 6,8 prosentpoeng på denne målingen for avisen med tall fra Ipsos. Det gir et Sp på 12,5 prosent.

Dermed er Sp og Fremskrittpartiet like store. For FrP går mest frem på denne målingen, med 5,3 prosentpoeng og ender altså på 12,5 prosent.

Også SV og MDG vokser. SV går frem 3,1 prosentpoeng og snuser stadig på en tosifret oppslutning med nåværende 9,7 prosent. MDG går frem 1,4 prosentpoeng og ender på 6,3 prosent.

Men får det rødgrønne regjeringsprosjektet er tallene dårlig nytt. En Ap/Sp-regjeringen svinner stadig, og da må Sp spise SV på tvers for kanskje å oppnå en flertallsregjering. Men enda verre for antakelig både Ap- og Sp-velgerne, sannsynligheten for at Rødt eller MDG må tas inn ser ut til å befeste seg på de siste målingen. Så hvilket regjering det kan bli på rødgrønn side, der Sp i min optikk ikke har så mye å gjøre, er høyst uklart.

De som antakelig jubler høyest, er Demokratene.

For i denne målingen gjør «andre-partier» det godt, med en oppslutning på 4,7 prosent. Ifølge Dagbladet utgjør Demokratene drøyt halvparten av disse. Dermed ville Demokratene kunne innta Stortinget med ett mandat.

– Vi suser fram. Dette bekrefter trenden vi ser over hele landet, sier en gledestrålende førstekandidat Vidar Kleppe i Vest-Agder.

Vidar Kleppe skal være den i Demokratene som ligger best an til å komme inn, og Kleppe er svært så optimistisk: han tror at Demokratene kan bryte sperregrensen på 4 prosent.

– Det ligger en stor reserve her. Jeg tror meningsmålingsbyråene undervurderer oss, sier Kleppe til Dagbladet.