Islam

Sverige krever at Taliban blir feminister

Sveriges utenriksminister krever at Sverige får en hånd på rattet når Taliban nå skal utforme sitt emirat. - Vi krever menneskerettigheter, demokrati, jenters og kvinners rettigheter, sier statsråd Ann Linde (S). Linde stiller altså krav om at Taliban opptrer like feministisk som den svenske regjeringen. Ja, vi husker bildene fra Iran der samtlige kvinnelige svenske statsråder tok på seg hijab da de paraderte foran ayatollahene.

Vi vet ikke hvordan det tenkes og resonneres innerst i svenske toppolitiske hoder. Men siste utspill fra politisk ledelse der, anført av utenriksminister, Ann Linde, er unektelig spekatulært i sin eventuelle naivitet eller eventuelle rene kynisme og spill for hele det svenske galleriet. Hvis Linde tror selv på hva hun sier, har hun på mange måter selvvalgt avgått fra politikken.

Svenske regjeringsmedlemmer på hijab-catwalken forand det iranske terroristregimet i 2017. Bildene gikk verden over og medførte kraftige protester særlig fra franske frihetsforkjempere. Merk den smilende Löfven ved siden av ayatollahen.

Men utspillet sendte tankene rett til Teheran og det vanvittige bildet som gikk verden over og der svenske kvinnelige statsråder regelrett – og med rette – ble latterliggjort i sosiale medier. Vi kalte vår artikkel den gang for «En skammens opptreden».

Den «feministiske» regjeringen i Sverige regelrett spytter på de millioner av jenter og kvinner i Iran som lever under barbariske sharialover. I Teheran i helgen møtte de kvinnelige statsrådene det nedrige presteskapet iført slør og vide kåper. Det er knapt så man tror det, men det handler vel om økonomi. Mental og etisk korrupsjon, med andre ord. Så mye for at de samme skryter av å være «verdens første feministiske regjering».

Den gang i hijab i Teheran var Ann Linde handelsminister. Den svenske regjeringen hadde på dette tidspunktet erklært seg verdens første «feministiske regjering».

Igjen forkastelig opptreden

I EU foregikk det et ekstraordinært møte på tirsdag med utenriksministerne. Temaet var Talibans maktovertakelse av Afghanistan. Det var her Ann Linde fra Löfvens Socialdemokraterna, sa følgende knyttet til at Taliban sier de skal repsektere kvinners rettigeheter  – under shariaens fane.

 – Vi må jo se at dette ikke er tom retorikk, men vi krever jo menneskerettigheter, demokrati, jenter og kvinners rett, før vi overhodet skal kunne ha noen som helst kontakter med talibanerne.

Som en sier det i kommentarfeltet hos Samnytt:

???????
Feministiske talibanere ????
Dummere politiker skal man lete lenge etter.

Wall Street Journal rapporterte fra Afghanistan følgende så sendt som 12. august: Afghanere som da strømmet til Kabul for å unnslippe Taliban, «sier at de har vært vitne til uprovoserte angrep på sivile og henrettelser av fangede soldater. I tillegg, sier de, har Taliban-sjefer forlangt at lokalsamfunn overlater ugifte kvinner til å bli «koner» for sine krigere – en form for seksuell vold, sier menneskerettighetsgrupper».

Telegraph rapporterte 13. august at internfordrevne flyktninger at Taliban «gjeninnfører drakoniske begrensninger» for kvinner. I «erobrede områder har Taliban-krigere beordret kvinner til å holde seg innendørs og ikke vise seg i det offentlige rommet uten burka og ledsaget av en mannlig slektning». Taliban skal også ha tvunget jenter inn i ekteskap, heter det. Taliban ser altså ikke ut til å ha moderert sin avskyelige ideologi.

Fortsetter bistanden

Samme Linde har gått ut og slått fast at bistandsmilliarder til Afghanistan fortsetter under Taliban. Linde har ikke kunngjort at bistanden fordrer at Taliban innfrir den svenske regjeringens krav og et feministisk demokrati basert å vestlige menneskerettigheter.

Det er ikke ett land i den islamdominerte verden som er i nærheten av å leve opp til Menneskerettighetserklæringen til FN, særlig ikke på kvinne-området. Dette vet selvsagt Linde, og hun vet at Taliban ikke kommer til å vende stifteren Muhammed ryggen.

Det hykleriske, kyniske, politiske spillet fortsetter med hjelp av skattebetalernes kroner. Ikke minst går tankene til alle de svenske pensjonistene som lever på gatene med sine plastposer og trillebager i «folkhemmet» Sverige. Hva med å brukt kun én milliard på å løfte dem inn i varmen – bokstavelig talt – i stedet for å hjelpe Taliban gjennom en uvettig bistandspolitikk?