Innvandring

Startet innsamlingsaksjon for voldtektsoffer: – Hun må få mer enn overgriperen

- Jeg har fått kontakt med jenta som ble brutalt torturvoldtatt av sadisten som fikk 840.000,- i erstatning . Jeg vil at hun skal få mer enn hva overgriperen klarte å suge ut av systemet, sier svensk Riksdagsmedlem.

Gjerningsmannen bak en usedvanlig brutal voldtekt fikk 840.000 svenske kroner i skadeerstatning fra staten. Saken har rystet Sverige, og Riksdagsrepresentanten Hanif Bali har nå startet en innsamlingsaksjon til inntekt for offeret. Målet må være at hun får mer enn hva overgriperen fikk, skriver Bali.

Vi har tidligere omtalt den grove voldtektssaken fra Sverige, der to syriske asylsøkere kidnappet, mishandlet og voldtok kvinner i Malmö. De syriske brødrene ble begge dømt, men den yngste av dem anket og fikk medhold. Det var aldri tvil om at syreren hadde deltatt i tortur og voldtekt, men det var tvil om hvor gammel han var da overgrepene ble begått, og svensk Høyesterett konkluderte til slutt med at det var sannsynlig at han var under myndighetsalder på gjerningstidspunktet. Derfor ble han tilkjent erstatning fra staten.

Avsindig

Hanif Bali er en kjent høyrepolitiker i Sverige. Bali har selv flyktningbakgrunn og kom til Sverige fra Iran som barn. Han har vært en tydelig stemme i svensk innvandringspolitikk og er ikke redd for verken rasismestempling eller stigmatisering av mennesker med innvandringsbakgrunn. Han mener at innvandringspolitikken i Sverige er feilslått generelt, og at voldtektssaken fra Malmö er spesielt avsindig.

Tirsdag kveld tok han initiativet til en innsamlingsaksjon for voldtektsofferet. Målet hans er at hun skal få mer enn hva voldtektsmannen fikk.

Stort engasjement

Facebooksiden til Hanif Bali er det stort engasjement for aksjonen han har iverksatt. Mer enn 10.000 mennesker har respondert på initiativet, og responsen er overveldende positiv. Det er åpenbart at sympatien for de fleste ligger hos voldtektsofferet.

Kommentarfeltet vitner likevel om at «svenske tilstander» er en realitet. Ikke alle setter pris på Balis initiativ, fordi retorikken hans er hard.

Den svenske nettavisen Bulletin har intervjuet Bali vedrørende innsamlingsaksjonen.

 – Hva tenker du om at Damir Al-Ali mottok erstatning og at offerets erstatningsbeløp var lavere?

 – Det er ganske enkelt. Svensk praksis som advokatene har skissert sier dermed at det er verre for en tortur-sadistisk sexforbryter å tilbringe noen måneder med full pensjon i fengsel enn å bli utsatt for kidnapping, voldtekt og tortur, svarer Hanif Bali.

 – Du var også engasjert i forbindelse med overfallet og ranstorturen på kirkegården i Solna. Hvordan tror du synet på kriminalitetsofre er i Sverige?

 – Hvis jeg ville ødelegge maksimalt for kriminalitetsofre, kunne jeg neppe designet et system som er verre enn det svenske. Den svenske straffeloven trenger en fullstendig renovering, og mye av den rettspraksisen som er utviklet må nullstilles, sier Bali til Bulletin.

Tirsdag kveld hadde Bali fått inn over 600.000 kroner, opplyser Bulletin. Dermed ser det ut til at målet om at hun skal sitte igjen med mer enn hva overgriperen fikk i erstatning fra staten, vil nås i løpet av dagen.