Nyhetssøk

Krisemåling for Sp

Enormt fall for Senterpartiet i ny måling.

I en ny meningsmåling, utført av Respons analyse for VG og BT, gjør Senterpartiet det svært dårlig ut fra hvordan de har ligget an tidligere. De raser nedover med 4 prosentpoeng og ender på 11,3 prosent. Det gjør Sp til landets fjerde største part, da FrP holder stand og ligger på 11,6 prosent.

Målingen er glad-nytt for alle de små partiene, da både KrF, Venstre og Rødt ligger over sperregrensa.

Men målingen er ikke godt nytt for Ap. For selv om Ap er det største partiet, kan de se langt etter de dager da de kunne skilte med målinger rundt 40-tallet. I tillegg kan ikke Ap belage seg på en regjering kun med Sp, ei heller Sp og SV, de må også ha med MDG eller Rødt for en flertallsregjering.

Hvis målingen slår til, vil heller ikke Jan Bøhler få plass på Stortinget.