Den kulturelle revolusjonen

Samlet inn penger til den drepte politimannens ufødte barn

Sverige har vært i sorg den siste uken etter at den 33 år gamle politimannen Andreas ble drept forrige uke. Den kjente islamkritikeren og gravejournalisten Joachim Lamotte startet en innsamlingsaksjon til Andreas’ samboer og ufødte barn. Politikollegaer har også selv samlet inn penger til de etterlatte, og til sammen samlet de inn over tre millioner kroner.

Drapet på den unge politimannen rystet Sverige. 33 år gamle Andreas var på jobb i Biskopsgården i Gøteborg. Han sto og snakket med noen, da han plutselig ble skutt. Han døde av skuddskadene, og en intens jakt på gjerningsmannen førte til pågripelse av en 17 år gammel gutt fra den innvandrertette drabantbyen, skriver Aftonbladet.

Ufødt barn

Den unge politimannen hadde ikke jobbet i politiet i mer enn et år. Hjemme ventet samboeren på Andreas, som aldri mer skal komme hjem. Om noen måneder er det ikke bare samboeren som vil merke fraværet hans. Andreas etterlot også et ufødt barn.

Sorgen over tapet av kollegaen var stor i politiet, men samtidig ønsket kollegaene å gjøre noe for både å hedre Andres’ minne og for å hjelpe samboeren hans og deres ufødte barn i tiden som kommer.

Over 3 millioner SEK

Stiftelsen Blåljus i Samverkan består av polititjenestemenn i Västra Götaland, og beskriver seg på Facebook som en stiftelse som er initiert med sikte på å støtte berørte kolleger og skape bedre forhold for blålys-ansatte.

Stiftelsen startet en innsamlingsaksjon for å hedre kollegaen. Parallelt iverksatte den kjente islamkritikeren og gravejournalisten Joachim Lamotte også en innsamlingsaksjon. Nå har har de slått midlene sammen og planlegger overrekkelse til den etterlatte samboeren til den drepte politimannen.

«400 000 KRONOR er samlet inn TIL DEN DREPTE POLITIMANNENS SAMBO OG BARN», skrev Joachim Lamotte på sin Facebookside.

I forrige uke ble politimannen Andreas i Biskopsgården i Gøteborg myrdet. Hendelsen sjokkerte et helt land og etterlot mange med en følelse av maktesløshet. At en politimann som jobber med sikkerhetsskapende arbeid drepes er en trussel mot demokratiet. Slike forbrytelser kan aldri tåles og må straffes hardt.

Politimannen Andreas ofret livet mens han jobbet for å skape trygghet og beskytte svenske innbyggere. Som vanlig statsborger er det vanskelig å vite hvordan man takler en slik forferdelig hendelse. Personlig følte jeg at jeg ønsket å gjøre noe for Andreas overlevende og startet derfor en innsamling til fordel for partneren hans som er gravid med Andreas barn.

Sammen på få dager har vi samlet inn nesten 400.000 kroner. Jeg har nå overført disse pengene til stiftelsen Blåljus i samverkan som selv har samlet inn ca 2,7 millioner kroner. Sammen har vi dermed samlet inn over 3 millioner kroner til Andreas overlevende!

Jeg har snakket med de ansvarlige for Blåljus i samverkan som skal sørge for at alle pengene som samles inn blir overlevert under verdige former.

Jeg vet at ingen penger i verden kan kompensere for det som har skjedd, men forhåpentligvis unngår familien til Andreas nå å tenke på økonomien i denne vanskelige tiden. Det var det minste vi kunne gjøre.

Takk til alle som bidro til innsamlingsaksjonen.

Hvil i fred Andreas og takk for arbeidet ditt!

Stiftelsen Blåljus i samverkan skriver torsdag på sine Facebooksider at innsamlingsaksjonen er avsluttet.

Nå starter arbeidet med å få til en fin overlevering av hva kollegaer, venner og det svenske folk har bidratt med.

Foto: Facebook/Blåljus i Samverkan