Den kulturelle revolusjonen

Det erklæres katastrofe på grensen til Texas 

Delstater som grenser mot Mexico erklærer katastrofe grunnet det voldsomme migrasjonstrykket. Massemigrasjonen har gitt enorm økning av dømte kriminelle som forsøker å ta seg til Texas. Nå sendes både politistyrker og nasjonalgarden til grensen.

Det har vært stille i mediene om tilstanden ved grensen til Mexico, med unntak av medieoppbud da visepresident Kamala Harris endelig bestemte seg for å dra til grensen og bivåne krisen med egne øyne for en drøy uke siden. Men krisen er der selv om den ikke omtales. Ikke minst strever grensekontrollen med illegale kriminelle migranter som forsøker å ta seg umerket over til Texas.

Nå kommer tallene som viser at det slett ikke bare er verdig trengende som vil prøve lykken i USA. Grensekontrollen i Texas har hittil i år arrestert 353 illegale migranter med straffedommer for seksualforbrytelser, skriver amerikanske The Epoch Times. En stor andel av de illegale hadde tidligere domfellelser for seksuelle overgrep mot mindreårige.

Til sammenlikning pågrep grensekontrollen 55 kriminelle seksualforbrytere i 2020, og 58 totalt i hele 2019.

Humanitær katastrofe

Antallet kriminelle som ulovlig krysser sørvestgrensen har økt i takt med den tiltakende migrasjonen over grensen forøvrig i år. Dømte kriminelle er de som oftest forsøker å ta seg over grensen uten å komme via lovlige ruter, og det kommer langt flere enn tidligere.

Så kan man selv legge sammen to pluss to – opphopning av barn som dumpes på grensen og tilsvarende opphopning av seksualforbrytere. At dette er en humanitær katastrofe er ingen overdrivelse, og den er et resultat av Bidens hodeløse migrasjonspolitikk.

Ingen aner hvor mange som faktisk klarer å ta seg inn i USA uten å oppdages, men grensekontrollen har hittil i år avslørt 250.000 illegale migranter som har forsøkt, sa fungerende grensepatruljesjef Raul Ortiz 24. juni, ifølge The Epoch Times.

«Det er ikke en dag jeg ikke leser notater eller rapporter fra grensekontrollører som har pågrepet kriminelle illegale migranter, derav seksualforbrytere, som de har pågrepet der ute», sa Ortiz under en tilstelning i Del Rio, Texas.

Ifølge rapporter fra toll- og grensevern (CBP) har mange av de kriminelle som blir pågrepet allerede vært deportert, noen av dem gjentatte ganger, men de kommer likevel tilbake.

1400 prosent økning

Del Rio-sektoren i Texas var tidligere et område der det var få forsøk på å ta seg inn i USA ulovlig. Nå er Del Rio-sektoren den nest travleste, etter Rio Grande Valley i Sør-Texas.

– Vi har sett en enorm økning. Så langt i år har vi pågrepet 144.000 mennesker i Del Rio-sektoren, sa områdesjef Austin Skero 24. juni, gjengir den amerikanske nettavisen, som fortsetter:

– Vi har gått gjennom dette før – vi har sett disse økningene, disse stigningene, de siste 30 eller 40 årene. Det har aldri vært så ille. Jeg sier det rett ut – jeg har aldri sett det så ille.

Skero sa at sektoren har sett en økning på 1400 prosent i antall seksualforbrytere arrestert av grensepatruljen.

Avisen gjengir videre informasjon fra en åpen grenseoppdatering, der en lokal Del Rio-beboer ble intervjuet. Han sa at han før januar hadde sett to illegale migranter passere gjennom hagen sin. Nå, sa han, er det hundrevis per dag.

– Jeg har fire døtre – bryr det meg når du sier at det er en økning på 1400 prosent i seksualforbrytere? Ja, det bryr meg, sa mannen under grenseoppdateringen 24. juni, skriver The Epoch Times.

– Jeg er bekymret når menn løper gjennom hagen min og sniker seg rundt. Grensepatruljen kommer omtrent halvparten av de gangene jeg ringer. Og når de gjør det, er det kjempebra, de kommer med helikoptre, de gir støtte. Men når de ikke kommer sitter jeg der ubevæpnet, og så står det en full mann i bakgården min og skriker til meg på spansk, uten at jeg vet hva jeg kan få gjort med det.

Den samme lokale mannen spurte grensekontrollørene om de kunne tilby noen form for opplæring til innbyggerne for å forberede dem på slike møter. Skero foreslo at innbyggerne ikke skulle engasjere seg med illegale migranter som er på deres eiendom, men ringe grensekontrollen i stedet.

– Vi kommer så snart vi kan. Noen ganger vil det være øyeblikkelig, noen ganger kan det ta oss en time.

Men, sa han, «hvis en illegal innvandrer truer eller går til angrep, ring 911».

Erklærer katastrofe

Guvernør Greg Abbott i Texas erklærte katastrofe 10. juni. Han utstedte en deklarasjon som fremhever 34 grensefylker som sliter med grenseoverskridende kriminalitet og ulovlig innvandring, opplyser Epoch Times.

TPS of Public Safety (DPS) begynte å øke ressursene til grensen i mars, og i perioden 4. mars til 3. juni har DPS arrestert 1489 kriminelle illegale migranter.

I tillegg har statlige tropper vært involvert i 340 biljakter langs grensen, og har håndtert 630 «redninger» av kjøretøyer. En redning skjer når et kjøretøy som blir forfulgt av politiet stopper og de illegale migrantene flykter og etterlater kjøretøyet for å unngå pågripelse, skriver avisen videre.

– Vi skal begynne å arrestere og sånn sett gi en tydelig beskjed til alle som tenker på å komme hit: Du får ikke et gratispass. Du får gratis tur rett til en fengselscelle, sa Abbott.

I forrige uke ble et fengsel i Dilley, Texas, tømt for å kunne huse illegale kriminelle migranter.

Abbott har i samarbeid med Doug Ducey, guvernør i Arizona, kontaktet andre guvernører 10. juni i forbindelse med katastrofeerklæringen.

«Med deres hjelp kan vi pågripe flere av disse gjerningsmennene før de kan forårsake problemer i delstatene deres», skrev Abbott og Ducey, begge republikanere, i et brev.

Så langt har flere republikanske guvernører lovet støtte ved å sende politistyrker eller National Guard-tropper.