Aktuelt

Antisemittisme: 17.000 meldinger om at «Hitler hadde rett»

Jødiske grupperinger slår alarm om økende antisemittisme i USA.

Den New York-baserte organisasjonen ADL, Anti-Defamation League, omtaler seg selv som en ledende antihat-organisasjon som ble grunnlagt i 1913 som svar på et økende jødehat.

Ifølge ADL har de i perioden 7. til 14. mai, der den utløsende konflikten mellom Israel og Hamas startet 10. mai, identifisert over 17.000 innlegg på sosiale medier med ulike varianter av budskapet om at «Hitler hadde rett».

USA Today rapporterer at jødiske organisasjoner, inkludert ADL, har forfattet et brev til president Joe Biden, der de uttrykker sin bekymring for den økende antisemittismen i landet på grunn av den militære konfrontasjonen i Midtøsten.

«Vi sporer trakassering, vandalisme og vold, samt en strøm av hets på nettet», sier ADL-leder Jonathan Greenblatt, og legger til: «Det skjer over hele verden.»

ADL har i tillegg sett økt aktivitet på ulike internettsider som demoniserer Israel, og som tenderer mot antisemittisme. Det samme gjelder en rekke av de pro-palestinske demonstrasjonene, slik som vi også har erfart i Europa.

Utviklingen er skremmende og det er nå regjeringer i ulike land må sikre seg å være i forkant.

USA Today