Nyhetssøk

Lekkede bilder fra Bidens interneringsleire for mindreårige sjokkerer

Nå lekker det ut bilder fra Bidens interneringsanlegg for mindreårige. Bildene viser barn og ungdom som er stuet sammen i celler, innpakket i folie. Forholdene beskrives som "forferdelige for barn".

Som omtalt tidligere er president Joe Biden i ferd med å lage sin egen krise når ankerbarn i tusentall betaler prisen for foreldrenes ønsker om økonomisk sikrere framtid i USA – og for Bidens behov for å framstå inkluderende.

For en drøy måned siden fullførte toll- og grensepatruljen byggingen av det 185.000 kvadratmeter store anlegget i Donna, Texas, for å huse de utallige illegale migrantene som daglig strømmer over grensen.

Tillater ikke tilsyn

Prosjekt Veritas ga mandag ut en video som påstås å vise forholdene på innsiden av et interneringsanlegg nær den amerikansk-meksikanske grensen. Illegale innvandrere er stuet inn i trange celler og pakket inn i nødfolie, publisert på Twitter av James O’Keefe.

Anlegget tillater ikke uavhengig tilsyn med interneringssenteret.

Project Veritas’ kilde oppgir:

«Disse bildene er tatt de siste dagene. Det er åtte avdelinger med åtte celler hver i anlegget. Til enhver tid er det i gjennomsnitt 3000 mennesker i varetekt her.»

«De illegale migrantene skilles etter alder eller fysisk størrelse avhengig av rom. Femti var COVID-positive i disse cellene de siste dagene. Det har vært flere seksuelle overgrep, normale overgrep og daglige medisinske nødsituasjoner.»

Mens Biden-administrasjonen fortsetter å påstå at grensekrisen ikke er ute av kontroll, er det flere som reagerer på situasjonen.

«Forferdelige forhold for barn»

Demokraten Henry Cuellar, som er medlem av Representantenes hus, fikk også tilgang til bilder tatt på innsiden av teltanlegget i Donna, som viser ekstremt overfylte forhold. Han er ikke nådig mot president Joe Biden.

Bildene viser barn som sover tett i tett på gulvet.

Cuellar, som ga bildene videre til nyhetsbyrået Axios, fortalte at hver avdeling inne i anlegget hadde mer enn 400 enslige mannlige mindreårige, mens de ikke er beregnet for flere enn maksimalt 260 personer.

Teltene gir «forferdelige forhold for barna,» la Cuellar til og sa at disse barna burde flyttes til å bli huset og ivaretatt av Department of Health and Human Services.

Epoch Times opplyser at innenriksminister Alejandro Mayorkas i løpet av helgen besøkte områder langs grensen, men at departementet ønsket å begrense medietilgangen. Ifølge Epoch Times har flere medier sagt at deres journalister og fotografer har blitt nektet tilgang.

Cuellar fortalte Axios at han ikke selv besøkte Donna-anlegget, og la til at bildene ble gitt til ham fordi han har stort fokus på forholdene ved grensen.

Må stoppe

Toll- og grensekontrollarbeidere gjør «så godt de kan under omstendighetene», men er «ikke rustet til å ta vare på barn» og «trenger hjelp fra regjeringen,» sa han, ifølge avisen.

«Vi må stoppe barn og familier fra å ta den farlige turen gjennom Mexico for å komme til USA. Vi må samarbeide med Mexico og mellomamerikanske land for å få dem til å søke asyl derfra.»

Pressesekretær Jen Psaki i Det hvite hus måtte mandag svare på spørsmål vedrørende de lekkede bildene.

«Disse bildene viser hva vi lenge har sagt, som er at disse grensepatruljefasilitetene ikke er steder laget for barn,» sa Psaki. «De er ikke steder vi vil at barna skal bo i lengre tid. Alternativet vårt er å sende barn tilbake på denne forræderiske reisen. Det er etter vårt syn ikke det riktige valget å ta.»

Biden-regjeringen har nå også booket alle værelser på syv hoteller i Texas og Arizona, der planen er å huse om lag 1.200 migranter ad gangen. Regningen som sendes USAs skattebetalere skal ligge på 86 millioner dollar for dette tiltaket, ifølge Axios.

Men med Bidens incentivpolitikk er det duket for tiltakende tilstrømming av migranter. Koronasituasjonen gjør at voksne avvises direkte ved grensen, mens enslige mindreårige tillates adgang. Det er omsorgssvikt satt i system.

(Forsidebilde: Skjermdump fra Project Veritas)