Fundamentalisme

PST har pågrepet og siktet familiegjenforent jihadist for terror-planlegging

PST har i dag pågrepet og siktet en familiegjenforent 16 år gammel syrer for forberedelser til terrorhandling. Gutten skal være jihadistisk IS-sympatisør. Han fremstilles for varetektsfengsling fredag klokka 13.

Pågripelsen skjedde i Oslo torsdag, ifølge Politiets sikkerhetstjeneste . 16-åringen er ikke norsk statsborger, men skal ha kommet til Norge fra Syria på familiegjenforening.

Dagbladet skriver at syreren kom til Norge sammen med sin far og yngre søsken som asylsøker for fem-seks år siden, og at han ikke erkjenner straffskyld. Avisen melder at gutten og hans familie bodde i en av Oslos innvandrertette bydeler, og at det var funn under ransakelse av hjemmet som gjorde at syreren ble pågrepet.

Den syriske 16-åringen ble pågrepet av PST i nærhet av familiens leilighet i en bydel på Oslos østkant. Etter pågripelsen foretok PST en ransakelse i familiens bolig.

Etter hva Dagbladet erfarer skal terrorjegerne i PST ha funnet ting under ransakelsen i familiens hjem.

Funnene skal igjen ha førte til at sikkerhetspolitiet mente det var grunnlag for å framstille 16 åringen for varetektsfengsling.

Begjæres løslatt grunnet alder

I og med at jihadisten er så ung, begjærer han seg løslatt.

– Han erkjenner ikke straffskyld, og begjærer seg løslatt. Vi mener dette må etterkommes på grunn av hans unge alder, sier forsvarer Andreas Berg Fevang hos ved Advokatfirmaet Mette Yvonne Larsen & Co til Dagbladet.

At han er ung gjør ham ikke ute av stand til å planlegge terrorvirksomhet, men samtidig er han i lovens øyne et barn.

Fengslingsmøtet holdes i Oslo tingrett, og PST melder på Twitter at de vil begjære lukkede dører av hensyn til nettopp guttens alder.