Politikk

Nystartet avis møter motbør – er for høyreorientert

I går ble en ny nettavis lansert i Sverige, for å fylle tomrommet som de etablerte mediene har skapt ved å forlate kvalitetsjournalistikken. Men satsningen ønskes ikke velkommen, da den oppfattes som for "høyreorientert".

I Sverige – som i Norge og Danmark – har de etablerte mediene endret seg enorm de siste årene. Kvalitetsjournalistikken er tilnærmet vekk og aktivismen mot det de ikke liker har overtatt. Det har en rekke fremtredende journalister og fagpersoner i Sverige tatt konsekvensene av og startet opp en ny nettavis, Bulletin.

Det svenske sosialistiske partiet Vänstre er overbevist om at den nystartet nettavisen Bulletin ikke skal ha livets rett. På partiets Facebookside har de lansert en motkampanje, som introduseres med følgende:

«Nu är högerns mediesatsning Bulletin igång. Men vi tänker inte stå och titta på. Aldrig i livet. Snälla, hjälp oss att vässa motståndet!»

Vänstre tenker ikke å stå å se på at en nettavis etablerer seg i Sverige, en avis som, ifølge dem selv, skal drives i en liberalkonservativ tradisjon på lederplass, og være faktaorientert og politisk nøytral på nyhets- og kulturområdet. Det er virkelig en målsetting å skamme seg over?

Så hva gjør så Vänstre? Jo, de tigger penger for å overdøve Bulletin. Men stakkars Vänstre har ingen rike onkler: «Vi har ingen millionærer i ryggen som høyresiden har, men vi er mange», fastslår partiet.

Nå har vel ikke Bulletin så mange rike onkler heller, selv om svenske Expressen i begynnelsen av november påsto at det pågår et «hemmelig superprosjekt for det svenske medie-høyre» – med 50 millioner SEK i startkapital. Sannheten var en tiendedel, det meste i lån.

Det Vänstrepartiet frykter mest av alt, er medieprosjekt som har som mål å bikke makten til høyre i politikken. «Nå tar vi kampen mot høyreorienterte medier!», sier Vänstre på hjemmesiden og viser både til Bulletin og partiet Sverigedemokraterna (SD) – sistnevnte fordi de visstnok satser på TV-sendinger.

«Det er ikke vanskelig å forestille seg hva deres fokus vil være: gjengkriminalitet, voldskriminalitet, bidragsjuks. Hver dag, hver uke.

Dette er ikke ubetydelige spørsmål – tvert imot. Men løsningene på disse og andre problemer er ikke til høyre, de er til venstre (i politikken, red.).»

Det er rimelig dristig av venstresiden i politikken – i særdeleshet i Sverige – å hevde ved inngangen til 2021 at deres politikk har svarene på innvandring- og integreringsproblematikken. Det er venstresidens politikk som har skapt problemene og de eneste på venstresiden som har skjønt det, er sosialdemokratene i Danmark. Det har de tatt konsekvensene av og endret kurs – og fått makt igjen. I Norge står Arbeiderpartiet med føttene i løse lufta og bruker Stortingets budsjettdebatt til å hakke på HRS med usannheter og konspirasjoner – selvsagt god hjulpet av mainstream media (MSM).

Bulletin kommer nok også til å få smake på at det koster å være sannhetssøkende – på godt og vondt. Men personlig tror jeg de vil lykkes, for MSM har rotet seg fullstendig bort, blind og døv for hvilken enorm betydning innvandringen har for Europa. Selvsagt skjønner MSM det, men det er jo komplett umulig å innrømme. Derfor må alle som representerer «noe til høyre» vekk.

Sjefredaktør Paulina Neuding sier det slik: «En del skribenter har beskrevet det som om Bulletin skal en indoktrineringsagenda, men på seg selv kjenner man andre».

Her kan du lese om det nystartede Bulletin av sjefredaktør Paulina Neuding.