Islam

Klart muslimer kan bruke håndsprit, din idiot!

Det finnes muslimer som nekter å bruke håndsprit på grunn av alkoholforbudet i islam. Men etter at vi påpekte det, kan vi kanskje slå fast at muslimer flest bruker håndsprit og at det er halal, tillatt.

Etter artikkelen om muslimer og alkohol, der vi fortalte at det er muslimer som ikke vil benytte seg av håndsprit med alkohol, har det tatt fyr i sosiale medier om hvor vanvittig grusomme, rasistiske og dumme vi er, ikke minst Hege Storhaug  – selv om det er undertegnede som har forfattet artikkelen.

For selvsagt kan muslimer bruke håndsprit med alkohol, er gjengangeren. Alt annet er Fake News.

Vi kan vel ikke annet enn å bukke og neie for denne klare beskjeden, ikke minst fra de mange muslimer som har kastet seg inn i debatten.

Men vi vet, og mange andre vet, muslimer så vel som ikke-muslimer, at ikke alle muslimer vil bruke alkoholholdige produkter selv til utvortes bruk. På akkurat samme måte som vi vet at mange muslimer drikker alkohol, men holder (gjerne) kjeft om det.

Eksploderte

Jeg har sett og hørt meg mer enn lei på disse som av religiøse grunner ikke er med på korona-dugnaden. Så hvordan prøve å få disse til å skjønne at langt de fleste muslimer aksepterer bruk av håndsprit?

Siden vi er en av de få som tør kritisere islam, da vi ikke er redd for å bli stemplet som det ene eller andre, var det bare å fortelle at noen (antallet er ukjent, slik som det er med de som drikker alkohol) faktisk avviser håndsprit av religiøse grunner. Vi forventet at noen ville reagere, men vi hadde vel ikke forventet at det skulle eksplodere.

«Eksplosjonen» kom spesielt på Storhaugs FB-side. Og «debatten» har en grotesk tone. Moderator har svettet siden publisering 7. desember, og så langt er vel et sted mellom 200-300 personer utestengt. Ikke på grunn av meninger (om at håndsprit er tillatt i islam, det var jo det vi var ute etter), men på grunn av beskyldninger og trusler, samt «roping» (tagging) for å få andre til å komme inn i «debatten» med helt hinsides beskyldninger.

Opprinnelig hadde jeg tenkt å legge ut en rekke skjermdumper som viser nivået, men mange av dem er faktisk så tragiske at folk må beskyttes mot seg selv. Ikke minst handler det om hvem som burde dø av korona, om bestemødre som bør skjelve av frykt fordi de er rasistiske, og selvsagt om hvilke ufattelige latterlige idioter vi er. Det mange ikke har skjønt, er at de selv ble «nyttige idioter» for å få frem et viktig budskap.

Idioter

Så hadde vi også forventet at Faktisk.no ville henge seg på. De benytter sjelden en anledning til å kritisere HRS. De henvendte seg (først) i går, men de hadde også merket seg at stilen i artikkelen er «spekulerende og spørrende». Derfor ville de ikke faktasjekke, men lage en artikkel. Der heter det at «Lite tyder på at alkoholforbudet i islam har noe som helst å gjøre med korona-smittespredningen blant norske muslimer» – uten å ta innover seg at noen faktisk ikke bruker håndsprit av religiøse grunner. Det sentrale poenget er uansett at også Faktisk.no formidler at det er «religiøst lovlig» å bruke håndsprit for muslimer.

Også Bergens Tidende har fanget opp at håndsprit-saken blant muslimer har skapt debatt. På lederplass serverte de i går at «Hege Storhaug er leiar for den islamfiendtlege bloggen Human Rights Service» – og vi må miste statsstøtte. For det har seg nemlig som følgende:

«Muslimar bruker antibac som alle andre sjølv om mange muslimar ikkje drikk alkohol.»

Hva vet Bergens Tidende om det? Uansett: takk for spredningen av informasjonen. (Vi vil benytte tilsvarsretten i BT, så mer følger.)

Og til dere muslimer som nekter å bruke håndsprit: idioter.