Kriminalitet

Sverdangrep i Canada – to drept

En mann i 20-årene utkledd som en samurai med sverd gikk i natt til angrep i fransktalende Quebec City. To skal være drept og fem alvorlig skadet.

Den antatte gjerningsmannen skal være pågrepet, noe som skjedde om lag en time etter angrepet som skjedde rett før midnatt lørdag kveld.

Mannen var utkledd som en samurai med sverd, men vekket ingen spesiell oppsikt fordi det var Halloween-feiring. Han klarte å stikke ned to til døde, men minst fem andre er tatt til sykehuset i det som omtales som alvorlig tilstand.

Angrepet fant sted i nærheten av parlamentsbygningen i hovedstaden i den fransktalende kanadiske provinsen.

Et terrorangrep er ikke utelukket, men myndighetene ville ikke bekrefte at sverdangrepet kan knyttes til en rekke islamistiske terrorangrep i Frankrike de siste ukene. Senest i går ble en prest skutt og alvorlig skadet.

Politiet skal også ha identifisert den mistenkte, men ønsker ikke å gå ut med hans identitet på nåværende tidspunkt.

Alle innbyggerne i Quebec City er bedt om å holde seg inne med låste dører inntil politiet er kommet videre i etterforskningen. Det kan tyde på at de, i den grad det er mulig, prøver å utelukke at det er andre potensielle voldselementer som den mistenkte samarbeidet med.

Daily Mail

(Forsidefoto: skjermdump fra video)